Elkészült a kormánypártok listája

Döntött a Fidesz országos választmánya a választási listáról, amelynek az első ötven helye nyilvánossá vált.

2022. 02. 25. 18:04
ORBÁN Viktor
Balatonfüred, 2022. február 16. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond a Fidesz-KDNP közös frakcióülésén Balatonfüreden 2022. február 16-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az országos választmány elfogadta a Fidesz–KDNP országos listáját, az első ötven helyet hozta nyilvánosságra – derül ki a pártok által kiadott közleményből. Mint kiderült, Orbán Viktor vezeti a kormánypártok országos listáját, a miniszterelnököt Semjén Zsolt, a KDNP elnöke és Kövér László házelnök követi. 

– A Fidesz országos választmánya pénteken döntött a párt országos listájáról, a lista első ötven nevét hozták nyilvánosságra. Utánuk két női politikus, 2014 után ismét Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya és Gál Kinga pártalelnök, EP-képviselő következik. 

Az első tízben kapott helyet a Fidesz elnökségének többi tagja, Kósa Lajos, Németh Szilárd és Kubatov Gábor, a párt parlamenti frakciójának vezetője, Kocsis Máté, valamint a KDNP-t képviselő Harrach Péter.

A párt vezetői után a szövetséges szervezetek vezetői következnek: Lezsák Sándor (Nemzeti Fórum), Jakab István (Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége), Győrffy Balázs (Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége), Turi-Kovács Béla (Kisgazda Polgári Egyesület), Szatmáry Kristóf (Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja), illetve Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke. A miniszterek közül Varga Mihály a 19., Gulyás Gergely a 26., Szijjártó Péter a 27., Varga Judit a 30., Rogán Antal a 31., Süli János a 32. helyet kapta a listán.

Előkelő helyet kapott továbbá a Fidesz listáján Németh Zsolt, Bajkai István, Selmeczi Gabriella, Fónagy János és Fazekas Sándor is, de az első ötvenben a miniszterek többsége is ott van. Az első ötvenben vannak még a párt kommunikációs politikusai is: Nyitrai Zsolt, Dömötör Csaba, Nacsa Lőrinc, Hollik István, Halász János és Orbán Balázs. Az egyéniben induló jelöltek közül Németh Szilárd, Lezsák Sándor, Szatmáry Kristóf, Simicskó István, Németh Zsolt és Süli János található az első ötvenben.

Mint a közlemény részletezi, április 3-án a tét nem kisebb, mint hogy Magyarország továbbra is előre megy vagy visszafordul a kudarcokkal teli Gyurcsány-korszakba. Az országos listákat szombat délután 16 óráig kell leadni a Nemzeti Választási Bizottságnak. A listaállításhoz 14 megyében legalább 71 egyéni jelöltet kell állítani.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.