Fidesz: A baloldal megszorításokat és nyugdíjcsökkentést hozna

A Fidesz szerint a baloldal csak megszorításokat, fizetős egészségügyet, nyugdíjcsökkentést és rezsiemelést hozna az időseknek.

Forrás: MTI2022. 02. 08. 15:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth László, a Fidesz szóvivője keddi videónyilatkozatában ezért arra szólított fel: Ne hagyjuk ezt, állítsuk meg a baloldalt április 3-án!

A kormánypárti politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a következő napokban érkezik a 13. havi nyugdíj. Azonban – folytatta – a baloldal miniszterelnök-jelöltjének sem ez, sem a rezsicsökkentés, sem az élelmiszerárstop nem tetszik. Neki semmi sem tetszik, ami az idős emberek életét megkönnyíti – hangoztatta.

Horváth László szerint a választások közeledtével a baloldal fűt, fát ígér a nyugdíjasoknak, mint 2006-ban Gyurcsányék, akik szintén végigígérgették, végighazudták a választási kampányt, aztán kormányra kerülve megszorításokat vezettek be, elvettek egyhavi nyugdíjat és háromszorosára emelték a gáz árát.

A Fidesz szóvivője úgy vélte: a mostani ígérgetést és a baloldal valós szándékait azonban lépten-nyomon leleplezik a miniszterelnök-jelölt elszólásai.

Márki-Zay Péterre utalva hozzátette: ő böszmeségnek, szédítésnek nevezte a 13. havi nyugdíj visszaadását, és szerinte az államnak csak egy minimális nyugdíjat kellene fizetnie.

Hozzátette: a baloldal miniszterelnök-jelöltje azt is megüzente a nyugdíjasoknak, hogy az az igazi rezsicsökkentés, ha kevesebb áramot, vizet és gázt használnak, és szerinte hiba volt a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése, valamint nyíltan beszélt arról, hogy szerinte jó irány, hogy idős emberek halnak meg a járványban, mert neki és a baloldalnak így nagyobb esélye van a hatalom megszerzésére. Ez a baloldal igazi arca – jelentette ki Horváth László.

Borítókép: Kérdezni sem lehetett a felszólalóktól a baloldali sajtótájékoztatón (Fotó: Facebook/Párbeszéd Magyarországért)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.