Házkutatás a zuglói önkormányzatnál

Az Origó információi szerint nyomozók ébresztették Horváth Csaba zuglói polgármestert. Parkolási ügy miatt nyomoz a rendőrség, a polgármester is gyanúsított lehet. A lap úgy tudja, hogy belső baloldali leszámolásról van szó, amely erősen kötődik Hadházy Ákoshoz.

Forrás: Origo.hu2022. 02. 23. 11:13
HORVÁTH Csaba
Budapest, 2020. janur 29. Horvth Csaba (MSZP) zugli polgrmester sajttjkoztatt tart a Fvrosi Kzgyls lse eltt 2020. janur 29-n. MTI/Kovcs Tams Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hadházy Ákos azonnal a kormánypártokra kezdett mutogatni, de itt egyértelműen egy belső baloldali leszámolásról lehet szó, amelynek Hadházy erősen részese, ugyanis korábban is többször írt már erről az ügyről, és mindenki ismeri konfliktusát Tóth Csabával, illetve a zuglói önkormányzattal. 

Azt, hogy Tóth Csabának is köze lehet az ügyhöz, megerősíti, hogy Origó.hu információi szerint a Központi Nyomozó Főügyészség tartotta a házkutatást, márpedig ők abban az esetben nyomoznak, ha mentelmi joggal rendelkező személy érintett. Horváth Csabának nincs mentelmi joga – de mivel nála is volt házkutatás, ő is az ügy gyanúsítottja lehet –, Tóth Csabának MSZP-s országgyűlési képviselőként van. 

Facebook-bejegyzésében Horváth Csaba elismerte a házkutatást és megerősítette, hogy az ügyészség nyomoz.

Az ügynek sok érdekessége van. 

A fővárosi parkolási botrányokról Hadházy Ákos és Soros blogja, a 444 is gyakran írt a közelmúltban, az országgyűlési képviselő rendszeresen bennfentes információkra hivatkozott. Egyelőre nehéz megmondani, hogy pontosan milyen ügyben szálltak ki a nyomozók a 14. kerületbe, ugyanakkor az ottani belső baloldali konfliktusnak ez már nem az első felvonása – írja az Origó.

Köztudott, hogy Hadházy Ákos és Tóth Csaba kiélezett küzdelemre készült az előválasztás során, amelyre végül Tóth visszalépése miatt nem került sor. A baloldali villongások azonban itt nem értek véget, a szereplők hol magánéleti botrányokat, hol pedig gazdasági visszaéléseket kiáltva támadták egymást.

Az Origó szerint, a mostani házkutatás feltehetően összefüggésben lehet azzal, hogy Hadházy már több alkalommal írt egy pártokon átnyúló parkolási mutyiról, amiről mai elmondása szerint már korábban is tudta, hogy baloldali szereplők is érintettek lehetnek.

A témában megjelent cikkekben és videós beszámolókban már 2010-et megelőzően szóba került annak a Fuzik Zsoltnak a neve, aki még a BKV vezéreként, a Demszky Gábor által vezetett fővárosi mutyik egyik vezéralakja volt. 

Fuzikot 2009-ben gyanúsították meg először, és a bonyolult korrupciós hálózat feltárására azóta sem került teljesen sor. Vélhetően a mostani nyomozati cselekmények is ezzel lehetnek összefüggésben.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Horváth Csaba (MSZP) zuglói polgármester 2020. január 29-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.