Itt az ideje a szellemi és erkölcsi megújulásnak

„Az uniós alkotmány születésekor azonban említés szintjén sem jelenhetett meg a kereszténység” – emlékeztet Márfi Gyula érsek a Mandinernek adott interjúban, amelyben azt is kifejti: az LMBTQ-kapcsolatok akkor lesznek csak egyenjogúak a hagyományos házassággal, amikor a kapufa ugyanannyit ér majd, mint egy gól, vagy a tudatlanság alternatívája lesz a tudásnak.

Forrás: Mandiner2022. 02. 06. 10:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyugalmazott püspök emlékeztet: Európa nem egy csapásra vesztette el eredeti identitását. „Az unió alapjainak elhelyezésekor élt a keresztény hit. Évtizedekkel később, az uniós alkotmány születésekor azonban már említés szintjén sem jelenhetett meg a kereszténység. Ez azért botrányos, mert éppen a kereszténység őrizte meg az utókornak azt a görög–római hagyományt, amelyet például megemlít a dokumentum. Belefoglalták a felvilágosodás érdemeit, annak alapeszméit is, amelyek szintén csak keresztény társadalmakban lelhetők fel. Keressük meg például az egyenlőséget Indiában vagy a szabadságot az iszlám országokban…! Európa megtagadja saját gyökereit és sok félelmetes dolgot művel” – mondja a Mandinernek adott interjúban. Ezt az értékvesztést egy közelmúltból vett példával szemlélteti: „Egy egészen szemléletes példa: 2016-ban az Európai Unió gondozásában megjelent egy naptár, amely tartalmazta a nagy világvallások ünnepeit. Még a szikh vallási ünnepeket is megjelölték benne, december 25-re lapozva azonban üres lapot láttunk magunk előtt. Jézus születéséről egy szó sem esett.”

A püspök szerint összefüggés van a migráció és a keresztény értékek elvesztése között. Sőt szerinte mindez nem egy véletlen folyamat eredménye.

„Vannak, akik a migránsokat azért hívják Európába, mert véglegesen meg akarnak szabadulni a kereszténységtől a kontinensen. A tűz együttműködik a vízzel, az ultramodern az ultrakonzervatívval, mint valamikor az írástudók és farizeusok Poncius Pilátussal. Európában a kereszténység is óriási hanyatlásban van, nemcsak külső, de belső tényezők miatt is. Németországban már van nyíltan ateista lelkész, leszbikus püspök asszonyokat szentelnek, egyikük – egy svéd hölgy – azt nyilatkozta, hogy hozzá az iszlám közelebb áll, mint a konzervatív kereszténység. Atyám, bocsáss meg neki, mert nem tudja, mit beszél…!” – fogalmaz.

Márfi Gyula beszél az LMBTQ közösségről és a lobbiról is. Míg utóbbiról úgy tartja, bizonyíthatóan működik, véleményt akar formálni, arra int, hogy a közösség és a lobbitevékenység között különbséget kell tudni tenni:

„Szeretnünk kell az LMBTQ-embereket, hiszen ők is felebarátaink, és nem tudhatjuk, ki miért olyan, amilyen. Nem ítélkezhetünk fölöttük, szeretjük őket, de nem csinálhatunk kultuszt ebből! Rossz irány, hogy már nemcsak az azonos nemű élettársak, hanem az életszakasztársak is áldást kapnak sok templomban Németországban” – nyilatkozta.

Borítókép: A püspök szerint összefüggés van a migráció és a keresztény értékek elvesztése között (Fotó: Mandiner/Mátrai Dávid)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.