Kamuvideó után kamufelszólalás Korózs Lajostól

A baloldal által „lefitymált” kormányzati intézkedések négymillió embernek nyújtottak segítséget összesen 1500 milliárd forint értékben.

Bákonyi Ádám
2022. 02. 22. 13:02
TÁLLAI András
Budapest, 2021. november 29. Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára interpellációra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. november 29-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korózs Lajos napirend előtt az inflációra, az élelmiszerek és az üzemanyagok drágulására hívta fel a figyelmet, amihez szerinte a kormányzati intézkedések hiánya vezetett. Az MSZP-s képviselő hangoztatta: az alacsony jövedelműek a mindennapi megélhetés költségét sem tudják már előteremteni, miközben éppen a leghétköznapibb alapanyagok ára emelkedett a legjobban. Szerinte eközben „eszeveszett osztogatásba” kezdett a kormány, de egyszeri juttatással nem lehet kompenzálni az áremelkedéseket.  

„Korózs képviselő úrról ugye a kamuvideó jut eszünkbe az elmúlt időszak legnagyobb politikai tetteként, itt most hasonló kamufelszólalást tett” – reagált válaszában a Pénzügyminisztérium államtitkára. 

Tállai András szerint bár az MSZP-s honatya az inflációból vezette le, hogy nőtt a szegénység, ez nem igaz, amit statisztikák is bizonyítanak. Korózs ráadásul arról sem tett említést, hogy Európa minden országát érinti az infláció, ami még így is Magyarországon a legalacsonyabb. Az államtitkár  kifogásolta, hogy Korózs Lajos „egyszeri” intézkedéseket emlegetett, noha a kormány pluszjövedelem, például a 13. havi nyugdíj visszaállításával és az árak befagyasztásával is fellépett az infláció ellen. – Ezt szolgálja a rezsicsökkentés, az üzemanyag- és élelmiszerárstop vagy a kamatstop –  hangsúlyozta Tállai András. 

Hozzátette: a baloldal által „lefitymált” kormányzati intézkedések négymillió embernek nyújtottak segítséget összesen 1500 milliárd forint értékben, amely alkalmas az infláció ellensúlyozására. 

 „Ne haragudjon Korózs úr, ez egy kamu” – ismételte meg  Tállai András. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.