Lemondott Hódmezővásárhely jegyzője

Keddi hatállyal lemondott tisztségéről Tatár Zoltán, Hódmezővásárhely jegyzője, a jegyzői jogkörben ezentúl Karsai Éva aljegyző jár el - közölte közösségi oldalán a város polgármesteri hivatala.

Forrás: MTI2022. 02. 22. 10:13
KIS Andrea; MÁRKI-ZAY Péter; Tatár Zoltán
Hódmezõvásárhely, 2018. május 29. Tatár Zoltán aljegyzõ (b), Kis Andrea (MSZP, k) alpolgármester és Márki-Zay Péter (független) polgármester a hódmezõvásárhelyi közgyûlés ülésén 2018. május 29-én. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közleményben jelzik, hogy Márki-Zay Péter (MMM-Tiszta Vásárhelyért Egyesület) polgármester elfogadta a jegyző felmondását. 

Idézik is a polgármestert, aki szerint Tatár Zoltán azért döntött így, mert „nyomás alá helyezték a választási bizottság tagjainak kiválasztása kapcsán”.

A Fidesz hódmezővásárhelyi szervezetének az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ugyanakkor Tatár Zoltán jegyzőnek, az országgyűlési egyéni választókerületi választási iroda vezetőjének lemondásával „egyértelműen bebizonyosodott”: Márki-Zay Péter és politikai közössége befolyásolni, manipulálni akarta a helyi választás lebonyolításáért felelős testület összetételét és munkáját.

Tatár Zoltán a jogszabályoknak megfelelően javaslatot tett a közgyűlésnek az országgyűlési egyéni választási bizottság tagjaira, majd az eredeti előterjesztését az utolsó pillanatban módosította, és egy köztiszteletben álló tanárnő helyett a választáson jelöltként induló Márki-Zay Péter ügyvédjének lányát javasolta tagnak – írta a Fidesz helyi szervezete. 

A közgyűlés ülésén a Mindenki Magyarországa Mozgalom képviselője és a vásárhelyi önkormányzat ügyrendi és mandátumvizsgáló bizottságának elnöke, Gyutay Katalin ki is jelentette, hogy az új tag az ellenzéki összefogás jelöltje – tették hozzá.

Tatár Zoltán nyilvánvalóan a jelöltként induló Márki-Zay Péter politikai nyomására módosított az eredeti előterjesztésén, a kirobbant botrány hatására pedig beadta a lemondását. Miközben tehát Márki-Zay Péter országosan a választások tisztaságáért aggódik, az egyéni választókerületi választások menetét befolyásolni akarta

– áll a Fidesz hódmezővásárhelyi szervezetének közleményében.

Borítókép: Tatár Zoltán aljegyző (b), Kis Andrea (MSZP, k) alpolgármester és Márki-Zay Péter (független) polgármester a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén 2018. május 29-én (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.