Németh Szilárd: Április 3-án is a kommunisták ellen kell harcot vívni

Az államtitkár kiemelte: a ’19-es, a ’45-ös, az ’56-os, a ’89-es, a 2002-es és a mostani kommunisták mind ugyanazok.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 02. 26. 20:59
WITTNER Mária; NÉMETH Szilárd
Bemutatták Wittner Mária 1956-os halálraítélt, korábbi országgyűlési képviselő életéről szóló könyvet Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közösen kellett újjáépíteni az országot 2010 után, egy kommunista tombolást követően: amihez hozzá lehetett férni, azt korábban vagy ellopták, vagy elkótyavetyélték, vagy elrontották hangsúlyozta Németh Szilárd a Wittner Mária 1956-os halálraítélt, korábbi országgyűlési képviselő életéről szóló Wittner és a világ Wittner Mária ’56 lángjának őrzője című könyv bemutatóján. 

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a kommunizmus áldozatainak emléknapja kapcsán kiemelte: április 3-án, az országgyűlési választáson is a kommunisták ellen kell harcot vívni.

A kormánypárti politikus felidézte, hogy 2010-ben az ország minden szempontból, erkölcsileg és anyagilag is kilátástalan helyzetben volt. – A magyarok azonban úgy döntöttek, hogy megadják az erős felhatalmazást a rendcsinálásra, a változtatásra a Fidesz–KDNP-nek, majd 2014-ben és 2018-ban is a folytatásra szavaztak – mondta. – Úgy döntöttek  – fűzte hozzá  –,  hogy ezt a vonalat viszik tovább, nincs visszaút, nem lehet visszafordulni.

Wittner Máriát idézve Németh Szilárd úgy fogalmazott: nincsen két baloldal. A ’19-es, a ’45-ös, az ’56-os, a ’89-es, a 2002-es és a mostani komcsik mind ugyanazok 

szögezte le. 

A háborús helyzet kapcsán az államtitkár végül kiemelte: segíteni kell azokon a magyarokon, akik az Ukrajnában dúló háború miatt menekülnek Kárpátaljáról. 

Wittner Mária, az esemény helyszínéül szolgáló Csepel díszpolgára úgy fogalmazott, hogy azok voltak a lumpenproletárok, akik nagyon utáltak dolgozni, de szerettek volna jól élni. Ennek eredménye lett 1945 után az államosítás, amikor kihúzták az emberek alól egy élet munkáját. De később a privatizáció ugyanez volt, csak más elnevezéssel mutatott rá. Wittner Mária végül kijelentette, hogy 

az európai értékrendben ő semmi értéket nem talál. Szavai szerint szocialista értékek léteznek, csak azokat jobb, ha az ember messzire hajítja, a magyaroknak viszont több ezer évre visszatekintő hagyományaik vannak 

– hangsúlyozta.

Borítókép: Németh Szilárd és Wittner Mária (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.