Nézőpont: Ha a baloldal kikap, Gyurcsánynak is akadhatnak nehézségei

Mráz Ágoston Sámuel szerint azt azonban észre kell venni, hogy Márki-Zay mögött jelenleg ki a főnök, ki irányítja a politikát.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 02. 13. 15:07
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2021. augusztus 29. Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) XI. kongresszusán és ellenzéki elõválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz szavazótáborán túlmutatóan a magyar nemzet egészéhez is szólt szombati évértékelő beszédében Orbán Viktor miniszterelnök hangsúlyozta a Nézőpont Csoport vezetője az M1 aktuális csatorna műsorában, megjegyezve: az általa ismertetett legfontosabb kormányzati intézkedések, köztük a családi adóvisszatérítés, az szja-kedvezmény, a 13. havi nyugdíj, a gazdasági növekedés vagy a négy stop politikája nem csak a Fidesz szavazóinak fontosak. 

Mráz Ágoston Sámuel kiemelte: a beszéd nemcsak több témáról szólt, de többműfajú is volt. Orbán Viktor kormányfőként és miniszterelnök-jelöltként egyszerre szólt a választókhoz és a gondolkodó állampolgárokhoz, akik a mélyebb összefüggéseket keresik a politikai miértekre. Egyszerre engedett betekintést a kormányzat stratégiai gondolkodásába és mondott el egy kampánybeszédet, hiszen hét hét múlva Magyarországon választás lesz

  fogalmazott az elemző, hozzátéve, Orbán Viktor azért foglalkozott az átlagosnál többet a baloldallal, mert a baloldal a kihívója a választáson. 

Orbán Viktor azt is megerősítette – folytatta –, hogy Magyarország Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon politikájának folytatásával csak hátramenne, mivel ez a két ellenzéki politikus semmit nem tanult a hibáiból, tehát ugyanott folytatnák, ahol abbahagyták 2010-ben. A kormányfő emellett azt is üzente, hogy 

bár Márki-Zay Péter mosolyog a plakátokról a választókra, de észre kell venni, hogy mögötte ki a főnök, ki az, aki irányítja a politikát

 – mutatott rá a Nézőpont Csoport vezetője. Mint mondta, míg Márki-Zay Péternek sem pártja, sem frakciója nem lesz a következő parlamentben, addig a Gyurcsány Ferenc vezette DK várhatóan a baloldal legnagyobb ereje lesz az új Országgyűlésben. Az igazi kihívó tehát nem a „gombaszakértő”, hanem aki mögötte áll és irányítja a döntéseit – húzta alá. 

Mráz Ágoston Sámuel arra is kitért, hogy 

Orbán Viktor beszéde egyben a gyermekvédelmi törvényről szóló népszavazás kampányának a kezdete is volt, hiszen a választóknak április 3-án ebben a nagyon fontos kérdésben is dönteniük kell. 

A szakértő kemény kampányra számít, mert szerinte a voksolás a megmaradásról, egzisztenciáról szóló harc is lesz, túl az ideológiai küzdelmen. Kiemelte, a voksolás a baloldal jövőjéről is szól, mert ha most ismét kikap a baloldali formáció, akkor Gyurcsány Ferencnek is lehet nehézsége a befolyásának megőrzésében.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.