Tükröt tart Márki-Zay Péternek a CitizenGO

Hívő ember nem támogathatja az azonos neműek közti házasság elismerését – hangsúlyozta legfrissebb petíciójában a CitizenGO. A konzervatív érdekvédelmi szervezet ezért arra kéri Márki-Zay Pétert s vele együtt minden katolikus politikust, hogy ismerje meg és vegye komolyan egyháza tanítását ebben a kérdésben.

Forrás: Citizengo.org.hu2022. 02. 14. 17:38
null
20211116 budapest marki zay peter az ellenzek kozos miniszterelnok jeloltje es kanasz nagy mate az lmp tarselnoke kozos nyilatkozatot irnak ala a klima vedelemrol havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felhívásban fordult Márki-Zay Péterhez, valamint a katolikus politikusokhoz a CitizenGO, miután a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje a Mozaik Kör eseményén kijelentette: katolikusként nem, de államférfiként támogatná a homoszexuálisok közti házasságot. A konzervatív érdekvédelmi szervezet a Hittani Kongregációnak az azonos neműek kapcsolatáról szóló dokumentumát idézve rámutatott:

a katolikus egyház tanítása szerint katolikus politikus nem támogathatja az úgynevezett „melegházasság” törvényes elismerését, sőt köteles szembeszállni annak legalizálásával is.

– A homoszexuális együttéléseknek kedvező törvényhozás ellenkezik a józan ésszel, mert a házasság intézményét megillető jogi garanciákhoz hasonlókat biztosít két azonos nemű személy együttéléséhez – rögzíti az egyházi dokumentum, amely arra is felhívja a figyelmet, hogy az irántuk való tisztelet semmiképpen nem vezethet a homoszexuális magatartás jóváhagyásához vagy a homoszexuális együttélések törvényes elismeréséhez. Az ugyanis – fűzték hozzá – nem csupán a deviáns magatartás jóváhagyását jelentené, azzal a következménnyel, hogy a mai társadalom egy modelljévé teszi, hanem alapvető értékeket is elhomályosítana, melyek az emberiség közös örökségéhez tartoznak.

A CitizenGO arra is kitért,

bár az alaptörvény jelenleg egy férfi és egy nő között ismeri el a házasságot, a Márki-Zay által vezetett blokk kétharmados parlamenti többség hiányában is az alkotmány lecserélését tervezi, azt követően pedig megnyílhat a lehetőségük az azonos neműek közti úgynevezett „házasság” legalizálására is.

Az érdekvédelmi szervezet ezért tartja fontosnak, hogy még időben fellépjen, és az egyházi dokumentumok segítségével tisztázza a katolikus politikusok erkölcsi kötelességét, egyben megkérje őket arra, hogy vegyék komolyan egyházuk tanítását, és soha ne támogassák az azonos neműek közti úgynevezett „házasság” törvényesítését. Az egyház útmutatása szerint ugyanis a házasságot a Teremtő alapozta meg, s határozta meg természetét, lényeges sajátosságait és célját.

„Semmiféle ideológia nem tudja kitörölni az emberi szellemből annak bizonyosságát, hogy a házasság csak két különnemű személy között létezik.

A házasság természetes igazságát a teremtéstörténet bibliai elbeszéléseiben lévő kinyilatkoztatás megerősíti, de az ősi emberi bölcsesség is mondja, s magának a természetnek a hangja is hallható benne"– hangsúlyozták a felhívásban.

A CitizenGO petíciója IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.