Varga Judit: Megvédjük gyermekeinket!

Az igazságügyi miniszter elküldte a kormány válaszát az Európai Bizottságnak a gyermekvédelmi törvény miatt indított kötelezettségszegési eljárás ügyében.

Forrás: Facebook2022. 02. 02. 9:50
null
2020.09.16. Budapest Varga Judit Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kormány nevében szerdán elküldöm válaszunkat az Európai Bizottságnak a gyermekvédelmi törvény miatt indított kötelezettségszegési eljárásban 

–írta Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán. Hozzátette: méltatlan az a támadás, amely Magyarország ellen a gyermekvédelmi törvény miatt zajlik, amely egyértelműen nemzeti hatáskörbe tartozik.

– Hazánk az Európai Unióhoz történt csatlakozásával nem a szuverenitásáról mondott le, csupán lehetővé tettük egyes hatáskörök közös gyakorlását. Ebbe azonban a magyar gyermekek nevelése nem tartozik bele. Az kizárólag a magyar szülőkre tartozik – hangsúlyozta.

– Az Európai Bizottságnak nem tetszik, hogy ellenállunk az ideológiai nyomásgyakorlásnak és megállítottuk az LMBTQ-lobbit az iskolák kerítésénél. Hiába hivatkozunk az alaptörvényre és az EU Alapjogi Chartájára, ez őket mit sem zavarja, hiszen a céljuk világos: megbüntetni Magyarországot 

– fogalmazott az igazságügyi miniszter.

Mint Varga Judit emlékeztetett, április 3-án a magyar emberek közvetlenül is elmondhatják véleményüket a kiskorúak védelméről, a népszavazás eredményét pedig a brüsszeli bürokratáknak is tiszteletben kell tartaniuk.

Borítókép: Varga Judit (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.