A budapesti közművezér februárban tíz napot Floridában, márciusban tíz napot Abu-Dzabiban nyaralt

Mártha Imre kollégái – a fővárosi köztisztaságnál, a Főtávnál, a kertészetnél és a temetkezési vállalatnál – újabb bizonyító erejű fotókat és dokumentumokat juttattak el a Metropol szerkesztőségébe. Valószínűleg nagyon elegük van már egyszemélyi vezetőjük magamutogató életmódjából, abból, hogy Mártha Imre szinte minden hónapban eltűnik a cégek életéből – olvasható a Metropol cikkében.

Forrás: Metropol2022. 03. 30. 8:17
KARÁCSONY Gergely; MÁRTHA Imre; MIKLÓS István; TÜTTÕ Kata
Budapest, 2020. március 9. Mártha Imre, az FKF Nonprofit Zrt. felügyelõbizottságának elnöke (b), Karácsony Gergely fõpolgármester (b2), Tüttõ Kata fõpolgármester-helyettes (j) és Szalmásy Miklós István, a Fõvárosi Közterület-fenntartó Zártkörûen Mûködõ Nonprofit Részvénytársaság (FKF Nonprofit Zrt.) megbízott vezérigazgatója (j2) az FKF és szakszervezet között létrejött 2020. évi bérmegállapodás aláírásán a cég vezérigazgatóságán 2020. március 9-én. A megállapodás szerint a fizikai dolgozók tízszázalékos, a szellemi dolgozók egységesen hétszázalékos béremelést kapnak. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mártha Imre februárban például floridai birtokán pihente ki a fáradalmait, márciusban meg kiruccant az Egyesült Arab Emírségekbe, hogy az egyik legdrágább luxusszállodában, Abu-Dzabiban, az elnöki palota mellett található St. Regis hotelben megint csak nyaraljon egyet.

Nem túlzás azt állítani, hogy már egyfajta lázadás készül a fővárosi közműveknél vezetőjük provokatív luxuséletmódja miatt.

Mártha Imre, akiről Gyurcsány Ferenc azt írta, „még több Mártha Imrét”, ezúttal is hű maradt önmagához. Februárban barátnője – a korábbi malagai luxusútról jól ismert alulöltözött hölgy – társaságában kiment Floridába, hogy élvezze a dúsgazdagok kedvenc nyaralóhelyén lévő luxusingatlanát Naples városában, ahol az USA-ban a legmagasabb az egy főre jutó milliárdosok száma. Mint ismeretes, van ott egy luxuslakása és vett egy külön ingatlant egy magánszigeten is.

Jachtutazás a Mexikói-öbölben

Barátnőjét természetesen elvitte egy újabb jachtutazásra is a mesés Mexikói-öbölbe, ami a magánszigeten található ingatlanból vízi úton közvetlenül elérhető.

A Gyurcsány-fióka névre büszke közművezér ezúttal nem maga posztolt, hanem – valószínűleg óvatosságból – barátnőjére bízta a „dicsekvés jogát”. 

Az ő posztjai nyomán szereztek tudomást kollégái az újabb luxusutazásról és jachtkirándulásról a Mártha-féle ingatlan közvetlen közelében lévő Ten Thousand Islands nemzeti park meseszép szigetvilágában, vagy egy kávézóban Naples belvárosában.

Mártha Imre barátnője posztolgatott büszkén a budapesti közművezérrel közös floridai utazásáról és a jachtútjukról (Fotó: Instagram)

A posztokon nyilvánvalón igyekeznek elkerülni, hogy Mártha Imre is látható legyen, de ez, mint később látható lesz, nem mindig sikerült.

Florida után pár nappal még tíz nap Abu-Dzabi

Rengeteg szabadsága lehet a fővárosi közművezérnek, mert a floridai „ejtőzés” után alig néhány héttel máris újabb utazásra invitálta a barátnőjét. 

Ezúttal a mesés Közel-Kelet, közelebbről Abu-Dzabi felé vették az irányt.

A fővárosi szolgálati Skoda a reptér parkolójában állt tíz napig

Kollégáinak – mint azt külön levélben megírták – végképp elegük van a fővárosi közművezérből – írja a Metropol.

Még azt is megmutatták, hogy Mártha Imre legutóbb hol parkolta le szolgálati kocsiját a Liszt Ferenc reptér parkolójában.

Március 21-én is a reptéren állt a budapesti szolgálati Skoda, ahogy az aznapi Metropol-lapszám is bizonyítja (Fotó: Metropol)

Mostanában inkább ezzel a Skodával jár, miután a Metropol leleplezte, hogy egy hatvanmilliós Bentley is rejtőzik a garázsában.

Barátnője természetesen ezúttal is eldicsekedett a mesés márciusi nyaralással, szokása szerint posztolt erről a luxusútról is néhány képet.

Az egyik fotón – jobb oldalon, igaz hason fekve, maga Mártha Imre is felbukkant. 

Innen, Abu-Dzabiból lehet szép irányítani a fővárosi közműveket!

A barátnő véletlenül lebuktatta Mártha Imrét (Fotó: Metropol)

Még az is kiderül a képről, hogy Mártha Imre barátnője az Arab-tenger partján éppen milyen könyvet olvas…

A St. Regis Abu-Dzabiban természetesen a csúcs-luxusszállodák egyike, nem véletlenül, hiszen az emírségek elnöki palotájának közvetlen szomszédságában található.

Fotó: Booking.com

Egy éjszaka 1,2 millió forint ebben a luxushotelben

Nem túlzás azt állítani, hogy az ötcsillagos hotel maga a földi paradicsom, ahol olyan szolgáltatásokkal kényeztetik a vendégeket, mint például a 360 fokos panorámakilátó a Perzsa-öbölre, privát strand eldugott pihenősarkokkal, helikopterleszálló, inasszolgáltatás, ami a szálloda minden vendége számára ingyenes, teljes körű wellnessrészleg stb.

Fotó: Booking.com

Egy fővárosi dolgozó háromévnyi fizetésébe került a nyaralás

Mindezt persze meg kell fizetni.

Fotó: booking.com

 

A csúcsminőségű luxusszállodában egyetlen éjszaka 1,2 millió forint, tehát egy tíznapos pihenés ára nem kevesebb, mint 12 millió forint.

Ennyit egy átlagos dolgozó a Mártha Imre által vezetett budapesti közműcégeknél három év alatt sem keres.

A recepciós készséggel kapcsolta Mártha Imre lakosztályát

A Metropol szerkesztősége Mártha Imrét személyesen is meg akarta volna megkérdezni, hogy érzi magát ebben a luxusszállodában, ahol a recepción készséggel kapcsolták a lakosztályát, de sajnos nem vette fel a telefont.

 

Fotó: Metropol

 

Aztán még egyszer próbálták felhívni. A recepciós, miután lebetűzték Mr. Martha nevét, készséggel próbálta újra kapcsolni a szobát, de ismét csak nem vették fel a telefont. A Metropol szerkesztősége üzenetet is hagyott, kérve egy visszahívást, de végül nem jártak sikerrel…

Íme a videó, ahogy az arab luxusszálloda recepciósa, hallva Mártha Imre nevét, kapcsolja a budapesti közművezér lakosztályát:

Miközben Mártha Imre dőzsöl, Budapest hanyatlik

Miközben a budapesti közműcégek teljhatalmú ura kérkedik sokmilliárdos vagyonával, a városvezetés Budapest lakóin és a dolgozókon spórol: leszerelik szemeteskukák ezreit és BKK-automaták tucatjait, és a közműcégektől kirúgnak egy csomó embert. Köztük egy háromgyermekes édesanyát is, akit, mint a Metropol megrázó riportjában beszámolt róla, Mártha Imre cége még meg is alázott.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Mártha Imre, az FKF Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának elnöke (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.