A háború ellen tiltakozó idős férfit egy magyarul alig beszélő nő vegzálta Márki-Zay fórumán + videó

Egy magyarul láthatóan alig beszélő nő kötött bele először a táblával megjelenő idős úrba. A Mandiner információi szerint Márki-Zay Péter kampánykörútját amerikaiak is kísérik. Szürreális, hogy az esettel szinte egy időben a baloldal miniszterelnök-jelöltje „példamutató szeretetországról” beszélt a színpadon.

Forrás: Mandiner.hu2022. 03. 27. 15:09
20220305 Hajdúböszörmény Márki-Zay Péter, ellenzéki miniszterelnök-jelölt Hajdúböszörményben tartott lakossági fórumot Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jászberényben fórumozott nyolc nappal a választás előtt Márki-Zay Péter. 

A városban a miniszterelnök-jelölt hívei mellett tiltakozók is megjelentek, pontosabban egy idős férfi arra kérte transzparensével a baloldal miniszterelnök-jelöltjét, hogy ne akarjon katonákat és fegyvereket küldeni a háborúba – derül ki a szintén jelen lévő Bohár Dániel posztjából.

Amerikaiak Márki-Zay Péter körül?

Érdekesség még, hogy ahogy az a felvételen is látható, egy magyarul alig beszélő hölgy szúrta ki először a háborúellenes tiltakozót a lakossági fórumon. 

A videón látszik, hogy a hölgy a „Nem. Köszönöm” mondaton kívül mást nem tud magyarul mondani. 

A Mandiner információi szerint Márki-Zay országjárását amerikaiak is kísérik.

A Mandiner megkereste Márki-Zay Péter csapatát és megkérdezte, hogy meg tudja-e erősíteni értesülésüket. 

A lap az alábbi kérdésekkel fordult a baloldal jelöltjéhez: 

„Mit reagálnak a felvételekre?
Valósak-e az információink arról, hogy egy külföldi, amerikai csapat kíséri az országjáráson? 

Ki volt a felvételen látható nő?”

(Amint válaszolnak, frissítik a cikket.)

Külföldi befolyás a baloldal kampányában

A baloldal kampányában egyébként más külföldi befolyásolási elem is tetten érhető, elég csak a Bajnaihoz köthető, DatAdat nevű cégre gondolni. 

A cégről az Index nyomán a Magyar Nemzet is megírta, hogy a baloldali előválasztást is befolyásolhatta, sőt eldönthette Bajnai Gordon és köre azokon az adatelemzéssel és kampánytanácsadással foglalkozó cégeken keresztül, amelyeket egykori titkosszolgálati miniszterével, Ficsor Ádámmal hoztak létre. 

Az online adatbázis-építéssel foglalkozó vállalkozások egy részét tényleges jelenlét nélkül Észtországban jegyezték be. A cégháló létrehozásának célja az áprilisi választások eredményének befolyásolása lehet.

A vágatlan felvétel

A Pesti TV riportere is készített videót, amelyen többek között az látható, hogy az idős férfit fellökték, majd „Földet rá!” – kiabálták Márki-Zay hívei a háborúellenes idős férfinak. 

Szürreális elem a felvétel kapcsán, hogy miután Márki-Zay Péter a színpadon többek között a „példamutató szeretetországról” beszél, hívei az idős férfit fellökik, egyikük, egy hölgy nevetve még azt is megjegyzi, hogy „reméli, felkamerázták”, majd több jelenlévő szájából is elhangzik a fentebb már idézett „földet rá!” kijelentés is.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.