Bajnaiék adathalász cégcsoportja finanszírozza Márki-Zay kampányköltéseit?

Akár a tiltott kampányfinanszírozás gyanúját is felvetheti, hogy nemrég Bajnai Gordon és volt titkosszolgálati minisztere, Ficsor Ádám adathalász cége állta Márki-Zay Péter és csapata számláját egy vecsési étteremben. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt korábban elismerte, hogy valóban dolgoznak a kampányán Bajnaiék, de anyagi támogatásról eddig nem volt szó – írja az Index.hu.

Forrás: Index.hu2022. 03. 26. 9:46
Bajnai Gordon
Budapest, 2014. május 25. Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetõje, EP-listavezetõ beszél a szövetség eredményváróján Budapesten, egy Dob utcai szórakozóhelyen az európai parlamenti választás napján, 2014. május 25-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bajnai Gordon és volt titkosszolgálati minisztere, Ficsor Ádám adathalász céghálója nemcsak szakmailag segíti Márki-Zay Péter kampányát, de úgy tűnik, annak finanszírozásából is részt vállal.

Mint ismert, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje nemrég elismerte, hogy valóban dolgozik neki az az amerikai hátterű cégcsoport, amely külföldön profilozza a magyar választói adatokat.

Most azonban kiderült, az anyagiakba is beszállhatnak Bajnaiék a választások előtt. Történt ugyanis, hogy március 17-én Márki-Zay Péter Vecsésre látogatott, hogy részt vegyen a helyi ellenzéki jelölt, Fricsovszky-Tóth Péter kampányrendezvényén.

Az esemény után egy társasággal beültek a helyi közösségi házban működő étterembe, de az étkezés után – amit az Index.hu értesülései szerint egy nappal korábban rendeltek meg 25-30 főre – kiderült, hogy nem helyben, hanem később, utalással szeretnék kifizetni a fogyasztásukat.

A számlát – ami az Index birtokába került – pedig annak a Datadat Professional Kft.-nek a nevére állíttatták ki, ami Bajnaiék adathalász cégcsoportjának a központi vállalata, és Ficsor Ádám volt baloldali titkosszolgálati miniszter, valamint maga Bajnai Gordon tulajdonában van.

Az Index.hu úgy tudja, hogy a DatAdat nem egyenlítette ki a számlát a fizetési határidőig, de végül pár nap csúszással megérkezett a pénz a szolgáltató számlájára.

Forrás: Index.hu

Érdekes kérdés mindenesetre, hogy egy Márki-Zay Péter hivatalos kampánykörútján keletkezett számlát miért a DatAdat rendez. Az eset ugyanis mindenképpen felveti a tiltott kampányfinanszírozás gyanúját.

Hogy tisztázni lehessen, mi és miért is történt pontosan, az Index.hu megkereste Márki-Zay Péter kampánycsapatát az alábbi kérdésekkel:

Miért Bajnai Gordonék cége állta a vecsési számlát, és milyen egyéb költségeit fizetik még az ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek a kampány során.

Mivel magyarázzák, hogy a DatAdat Professional Kft. fizette a számlát, amikor elvileg Márki-Zay Péter kampánya a cég megrendelője, így logikusan éppen nekik kellene fizetniük Bajnaiéknak.

Nyilvánosságra hozzák-e, és ha igen, mikor, hogy pontosan milyen munkákat és mennyiért végzett el a DatAdat Márki-Zay Péter kampányának.

Az eredeti cikk ITT olvasható. 

Borítókép: Bajnai Gordon, az Együtt–PM vezetője, EP-listavezető beszél a szövetség eredményváróján Budapesten, egy Dob utcai szórakozóhelyen az európai parlamenti választás napján, 2014. május 25-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.