A Telex már közel két hónapja őrizhette a választási csalásról szóló cikkét

A portál már február elsején feltölthette a kidobott levélszavazatokról szóló írását a Meta for Developers szerint.

2022. 03. 31. 17:17
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden jel arra utal, hogy a Telex már közel két hónappal ezelőtt felkészülhetett a baloldal mostani kampányakciójára. A történet előzménye, hogy az ismert erdélyi baloldali aktivista, Parászka Boróka lakhelyétől nem messze kidobva találtak 25-30 szavazólapot. Az esetről a balliberális portál számolt be, a szivárványkoalíció pedig ennek hatására a külhoni szavazatok megsemmisítését követeli.

Ám a Facbook Meta for Developers funkciójánál  meg lehet tekinteni egyes cikkek metaadatait, amely szerint a portál már február elsején feltölthette a kidobott levélszavazatokról szóló írását, várva a baloldal sípszavára.

Forrás: Magyar Nemzet

Ám a feltételezett baki minden bizonnyal a Telex újságíróinak is feltűnhetett, s a csorba kiküszöbölésére több gyors változtatást eszközölhettek cikkükben (az oldalon csak az írás linkjének utolsó néhány változatát lehet megtekinteni, a régebbiek eltűnnek). Külön érdekesség, hogy a cikket februárban írhatták, míg a levélszavazatokat Erdélyben csak március 15-én vehették át a választópolgárok.

Forrás: Magyar Nemzet

A furcsa eset kapcsán megszólalt a Telex főszerkesztője is a Transzparens Újságírásért Alapítványnak. Mint Dull Szabolcs írta, „a cikk a Transtelexen jelent meg ma reggel 8:55-kor”, és állítása szerint „a cikk szerkesztőségi rendszerünkbe való átvételekor technikai hiba történt a dátumozással, visszaugrott egy véletlen időpontra, ezt azonnal megjavítottuk”.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.