Az egész magyar nemzet összefogott az ukrajnai bajbajutottakért

Nemcsak Magyarország, hanem a teljes Kárpát-medence, sőt, a diaszpóra magyarsága is segít..

Magyar Nemzet
2022. 03. 01. 13:24
Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár 20211122 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egész magyar nemzet összefogott az ukrajnai bajbajutottakért 

– nyilatkozta közösségi oldalán közzétett videóüzenetében Potápi Árpád János. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkár azt mondta, jó érzés látni, hogy nemcsak Magyarország, hanem a teljes Kárpát-medence, sőt, a diaszpóra magyarsága is összefogott a kárpátaljai magyarok, valamint az Ukrajnából menekülők megsegítéséért.

Potápi Árpád János bejelentette, a határon túli területeken zajló gyűjtéseket összehangolják. Az államtitkár telefonon egyeztetett a külhoni magyar közösségek vezetőivel: Brenzovics Lászlóval, Kelemen Hunorral, Pásztor Istvánnal, Forró Krisztiánnal, Horváth Ferenccel és Jankovics Róberttel, valamint sikerült elérniük a Magyar Diaszpóra Tanács regionális elnökeit is.

„Döntés született arról, hogy a határon túli területeken zajló gyűjtéseket és segítő akciókat összehangoljuk. A határon túli felajánlásokból, gyűjtésekből befolyt összegeket a magyar kormány által indított Híd Kárpátaljáért segélyprogramba küldjük, a nem pénzbeli adományokat pedig a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácson keresztül juttatjuk el a bajbajutottaknak”

– részletezte. Potápi Árpád János videóüzenete végén kiemelte: „Egyetlen kárpátaljai magyar és egyetlen ukrajnai bajbajutott sincs egyedül! Magyarországra és a magyar nemzetre mindnyájan számíthatnak!”

Azt, hogy miként segíti Magyarország a menekülteket, ITT részletesen elolvashatja.

Borítókép: Potápi Árpád János (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.