Hűtlen kezelés és költségvetési csalás miatt tettek feljelentést a XVI. kerületi MSZP-s pártiroda ügyében

A huszonöt nap múlva tartandó választások tétje, hogy visszatér-e a múlt és annak baloldali vezetője, Gyurcsány Ferenc, akinek a nevéhez kötődik Magyarország elmúlt harminc évének legkorruptabb kormányzása – jelentette ki Hollik István. A Fidesz kommunikációs igazgatója a XVI. kerület országgyűlési képviselőjével, Szatmáry Kristóffal tartott közös sajtótájékoztatóján kitért arra, hogy a baloldal ma is tele van olyan korrupciós ügyekkel, mint a zuglói parkolási botrány, vagy a XVI. kerületi MSZP-s pártirodamutyi.

Munkatársunktól
2022. 03. 08. 12:48
Fotó: Barna Magdorka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szatmáry Kristóf elmondta: tizenhat évvel azután, hogy a XVI. kerületben nem a baloldal kormányoz, mégis vannak itt baloldali mutyik. Utalt arra, hogy egy héttel ezelőtt derült ki, ahol a városházát nem tudják ellopni, ott a pártirodát nyúlják le a baloldali képviselők. Az országgyűlési képviselő a részletekkel kapcsolatban kiemelte, hogy a dokumentumok alapján, a Gyurcsány érában, 2008-ban, már valószínűleg akkor is áron alul az állam a helyi MSZP irodát eladta az MSZP helyi szervezetének 19 millió forintért. Ezután költségvetési pénzből húszmillió forintot költöttek a felújításra, majd 2015-ben Csizmazia Ferenc – akkor is áron alul – 16 millió forintért vette meg.

Aki itt él, tudja jól, hogy itt a XVI. kerületben egy ezer négyzetméteres kerttel rendelkező, csaknem kétszáz négyzetméteres ingatlan ára ma körülbelül 120-130 millió forint, de 2016-ban is jóval hatvanmillió forint felett volt. Tehát kimondható az, hogy áron alul, szinte ingyen szerezték meg, megkárosítva ezzel a kerületieket, az adófizetőket több tíz millió forinttal 

– emelte ki a honatya.

Ez a baloldal készül ma visszatérni. Egy hete látott napvilágot a hír, de azóta nem reagálnak a kérdésekre és menekülnek az újságírók elől, valószínűleg azért, mert van mit takargatniuk. Ezért jogi útra terelik és feljelentést tesznek az ügyben – jelentette ki Szatmáry Kristóf.

Dobre Dániel önkormányzati képviselő, a Fidesz helyi frakcióvezetője arról beszélt, hogy nemcsak a sajtó elől menekül a baloldal, hanem a képviselő-testület elől is, hiszen a múlt héten sürgősségi indítványként szerették volna számon kérni a baloldal képviselőit, de nem mentek el az ülésre. Továbbra is arra kérik azonban őket, hogy valljanak színt.

Mind addig, amíg ezt nem teszik meg, nem marad más lehetőségünk, mint hűtlen kezelés és költségvetési csalás miatt feljelentést teszünk a rendőrségben a mai napon és kérjük a hatóságokat, hogy vizsgálják ki ezt az ügyet 

– hangsúlyozta Dobre Dániel. Hozzátette: mindaddig, amíg a vizsgálat zajlik, felszólítják a baloldali, Közösen a Kertvárosért frakció valamennyi tagját, hogy határolódjanak el Csizmazia Ferenctől, őt magát pedig arra, hogy ha nem kívánja az esetet tisztázni, akkor mondjon le képviselői mandátumáról.

Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy ő a közbeszerzési bizottság elnöke, amiben különös felelőssége van, hiszen közpénzekről dönt ebben a bizottságban 

– jelentette ki a frakcióvezető, aki ismeretlen tettes ellen tette meg a feljelentést, hogy a hatóságok kiderítsék, ki érintett még az ügyben.

Kérdésre válaszolva Dobre Dániel elmondta, hogy Csizmazia korábban szociáldemokrata volt, majd ezután lett az MSZP elnöke. Szatmáry Kristóf pedig utalt arra, hogy Vajda Zoltán, a baloldal országgyűlési képviselőjelöltje és Márki-Zay Péter a kerületi Fidesz iroda előtt tartott sajtótájékoztatót néhány héttel ezelőtt, amikor egy kék szalagot adtak az országgyűlési képviselőnek, és arra kérték, hogy együtt küzdjenek a korrupció ellen. Vajda Zoltán azonban az MSZP-s mutyi ügyében azóta sem szólalt meg.

Borítókép: Illusztráció

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.