Középiskolai nagyköveti programot indít a Semmelweis Egyetem

Hét európai egyetemet érint az a nemzetközi középiskolai nagyköveti program, amelynek kifejlesztését és bevezetését a Semmelweis Egyetem koordinálja. A EUniWell programjának célja a helyi középiskolákkal való kapcsolat építése és az élethosszig tartó tanulás népszerűsítése a fiatalok körében.

Munkatársunktól
2022. 03. 07. 20:52
Teen student studying in classroom Forrás: 123RF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Semmelweis Egyetem 2020 óta tagja a European University for Well-Being (EuniWell) elnevezésű szövetségnek, amely hét neves európai egyetemet (a Birminghami (Egyesült Királyság), a Firenzei (Olaszország), a Kölni (Németország), a Leideni (Hollandia), a Linnaeusi (Svédország), a Nantesi (Franciaország) és a Semmelweis Egyetem – egyesít. Céljuk, hogy a tagok magas szintű kutatási, oktatási és szakpolitikai fejlesztési partnerséget, illetve olyan programokat, platformokat és pedagógiai módszereket hozzanak létre, amelyek hosszú távon elősegítik az egyén és a társadalom jólétét, népszerűsítik az élethosszig való tanulást, illetve hidat képeznek a felsőoktatási intézmények és a társadalmi közösségek között.

A középiskolai nagyköveti program résztvevői olyan egyetemi hallgatók, akik hiteles képviselői lehetnek egyetemüknek és méltó példaképei azoknak a diákoknak, akik rendszerint ugyanabba a középiskolába járnak, ahova korábban ők. 

A Semmelweis Egyetemen a EUniWell projekt szakmai vezetője dr. Kellermayer Miklós, az Általános Orvostudományi Kar dékánja. A programban az Egyetem együttműködő partnere a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete (BOE), amelynek fő profilja a prevenció és az egészségközpontú ismeretterjesztés középiskolások számára. 

A középiskolai nagyköveti program a Semmelweis Egyetem után az EUniWell többi intézményében is elindul, alkalmazkodva a többi ország társadalmi, szociális és gazdasági körülményeihez. A cél mindenhol az élethosszig tartó tanulás népszerűsítése és a társadalmi esélyegyenlőség előmozdítása.

Borítókép: Illusztráció

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.