Lehallgatási botrány vagy ócska kampányfogás?

Az érdi baloldali polgármester szerint helyettesét lehallgathatták, kérdés, működött-e valaha a fotón bemutatott szerkezet.

2022. 03. 29. 19:17
Csőzik László
Érd, 2020. október 27. Csőzik László (LMP-Jobbik-DK-MSZP-CÉL-Momentum-Mindenki Magyarországa-Párbeszéd-Magyar Liberális Párt) polgármester beszédet mond az Érd-alsó vasútállomáson nyílt kormányablak átadási ünnepségén 2020. október 27-én. Ez a kormányablak országosan a tizenkettedik, amely állomásépületben működik. MTI/Vasvári Tamás Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Drámai hangvételűnek szánt posztot tett kedden délután közzé Csőzik László érdi baloldali polgármester arról, hogy az általános helyettese, azaz Szűcs Gábor alpolgármester irodájában lehallgatásra alkalmas szerkezetet találtak az íróasztal feletti spotlámpában 

– erről az Érdioldal.hu számolt be. Az internetes portál kiemelte: a polgármester által közzétett fotókon az látszik, hogy a felvételek feltehetően nem az irodában készültek. Mint írták, az legalábbis bizonyosnak látszik, hogy a spotlámpát kiszerelték, és egy műhelynek látszó helyiségben fotózták le. 

– Ez mindenképpen felvet bizonyos kérdéseket az ügy komolyságát illetően. Ahogy az is, hogy mindez két és fél évvel az önkormányzati választás után és öt nappal az országgyűlési választás előtt történik.

 Egy biztonsági szolgálat által védett épületben és egy olyan épületrészben, amit biztonsági kamera figyel – tették hozzá. Ráadásul Csőzik azt is írta, hogy az eset nem ma történt. Nagy kérdés, hogy akkor vajon miért várt eddig a bejelentéssel. Az érdi polgármester mindenesetre feljelentést tett a rendőrségen.

Csőzik László Facebook-bejegyzését kommentálta Makay József kiberbiztonsági szakértő, aki házi tákolmánynak nevezte a szerkezetet, és azt írta, fillérekért lehet rendelni profi FullHD, wifis kamera szpotokat. Jelezte azt is, hogy a fotók tanulsága szerint a „kamera” a LED-panel hátát nézhette. Hangsúlyozta azt is, hogy egy ilyen eszköz belülről sokkal bonyolultabb, és szerinte kulcsfontosságú komponensek hiányozhatnak a szerkezetből. Lapunk a komment alapján megkereste a szakértőt, aki nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Az ügyben rendőrségi nyomozás derítheti ki az igazat.

Borítókép: Csőzik László polgármester (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.