időjárás 23°C Ulrik 2022. július 4.
logo

Lehallgatási botrány vagy ócska kampányfogás?

Borsodi Attila
2022.03.29. 19:17 2022.03.29. 19:37
Lehallgatási botrány vagy ócska kampányfogás?

Drámai hangvételűnek szánt posztot tett kedden délután közzé Csőzik László érdi baloldali polgármester arról, hogy az általános helyettese, azaz Szűcs Gábor alpolgármester irodájában lehallgatásra alkalmas szerkezetet találtak az íróasztal feletti spotlámpában 

– erről az Érdioldal.hu számolt be. Az internetes portál kiemelte: a polgármester által közzétett fotókon az látszik, hogy a felvételek feltehetően nem az irodában készültek. Mint írták, az legalábbis bizonyosnak látszik, hogy a spotlámpát kiszerelték, és egy műhelynek látszó helyiségben fotózták le. 

– Ez mindenképpen felvet bizonyos kérdéseket az ügy komolyságát illetően. Ahogy az is, hogy mindez két és fél évvel az önkormányzati választás után és öt nappal az országgyűlési választás előtt történik.

 Egy biztonsági szolgálat által védett épületben és egy olyan épületrészben, amit biztonsági kamera figyel – tették hozzá. Ráadásul Csőzik azt is írta, hogy az eset nem ma történt. Nagy kérdés, hogy akkor vajon miért várt eddig a bejelentéssel. Az érdi polgármester mindenesetre feljelentést tett a rendőrségen.

Csőzik László Facebook-bejegyzését kommentálta Makay József kiberbiztonsági szakértő, aki házi tákolmánynak nevezte a szerkezetet, és azt írta, fillérekért lehet rendelni profi FullHD, wifis kamera szpotokat. Jelezte azt is, hogy a fotók tanulsága szerint a „kamera” a LED-panel hátát nézhette. Hangsúlyozta azt is, hogy egy ilyen eszköz belülről sokkal bonyolultabb, és szerinte kulcsfontosságú komponensek hiányozhatnak a szerkezetből. Lapunk a komment alapján megkereste a szakértőt, aki nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Az ügyben rendőrségi nyomozás derítheti ki az igazat.

Borítókép: Csőzik László polgármester (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.