Már a budapesti repülőtéren is fogadják a menekülteket

A Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai élelemmel és tolmáccsal segítik a rászorulókat.

2022. 03. 07. 20:15
Magyar Református Szeretetszolgálat Fotó: RICHARD KALOCSAI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb helyszínen segíti a menekülőket a Magyar Református Szeretetszolgálat – erről hétfőn este közleményben adtak tájékoztatást. A karitatív szervezet emlékeztetett arra: az elsők között mozgósították munkatársaikat és önkénteseiket, hogy azonnal segítséget nyújthassanak a fegyveres harcoktól szenvedőknek.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a Magyar Református Szeretetszolgálat az orosz–ukrán fegyveres konfliktus kitörése óta több tízezer menekülőnek tudott már segítséget nyújtani.

Kiemelték, hogy az alapítvány munkatársai és önkéntesei éjjel-nappal megtalálhatóak a Nyugati pályaudvaron és Záhonyban, de további határátkelőhelyeken – köztük Tiszabecsen és Beregsuránynál is – segítik élelemmel, információkkal, tolmácsokkal a menekülőket. 

Március első hétvégéjétől bővült az ellátási helyszínek köre, már a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is találkozhatunk az egyre gyakrabban zöld angyalokként emlegetett munkatársakkal, akik élelemmel és tolmácsolással tudnak leginkább a repülőtérre érkezőknek segíteni

– hangsúlyozták. 

A Magyar Református Szeretetszolgálat mindeközben tárgyi adományokkal is segíti a rászorulókat: mostanáig összesen 116 tonna adományt juttatott célba a szervezet, amely többségében tartós élelmiszerekből és higiénés termékekből áll. A kiadott adományokból 35 tonnányit közvetlenül Kárpátaljára vittek át az egyházi karitatív szervezet munkatársai.

A Magyar Református Szeretetszolgálat csapatához már 2600-nál is több önkéntes csatlakozott valamilyen feladat segítésére, jelenleg további tolmácsokra lenne leginkább szükség a különböző ellátási helyszíneken. 

Március 7-én hivatalosan is elindította a Magyar Református Szeretetszolgálat az orosz–ukrán fegyveres konfliktusról szóló kampányoldalát: a www.jobbadni.hu/ukrajna weboldalon minden friss információt megtalálhatnak az érdeklődők, valamint naponta közzéteszik az éppen aktuális adományszükségleteket. 

A Magyar Református Szeretetszolgálat munkáját bárki támogathatja az 1358-as adományvonal hívásával, az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, valamint banki átutalással a 10702019-85008898-51100005-ös bankszámlaszámon. A közlemény rovatba kérik beírni: Nemzeti Összefogás

Borítókép: Sok menekült szorul segítségre (Fotó: Magyar Református Szeretetszolgálat/Kalocsai Richárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.