Miből futja Potocskánénak 3 milliós dominikai tanulmányútra?

Az ellenzék Somogy megyei jelöltje igyekszik a tisztes szegénység, az egyszerű családanya képét festeni magáról.

Forrás: Kontra.hu2022. 03. 21. 11:01
POTOCSKÁNÉ KÕRÖSI Anita
Budapest, 2021. május 26. Potocskáné Kõrösi Anita, a Jobbik vezérszónoka felszólal a pártalapítványokat érintõ egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. május 26-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Potocskáné Kőrösi Anita, az ellenzék Somogy megye 4. számú egyéni választókerületének jelöltje igyekszik a tisztes szegénység, az egyszerű családanya képét festeni magáról. Ezért például tüntetőleg egy siófoki panellakásból posztol fotókat, miközben egy kétszintes, új építésű családi ház várja, hogy a család végre beköltözzön – olvasható a Kontra új cikkében.

Forrás: Kontra
Fotó: Kontra

De a képviselőnő mindezek mellett – miközben a hokedlin ülve, tollfosztással igyekszik az egyszerű vidéki nő képét festeni – az Országgyűlés Hivatalával havi 345 000 forintért egy 58 négyzetméteres lakást is béreltet az V. kerületi Nádor utcában.

A Kontrához eljutott képek tanúsága alapján úgy tűnik, hogy a jobbikos képviselő fia Nádor utcai lakásából kísértetiesen hasonló a kilátás, mint édesanyja bérleményéből. Vajon véletlen lenne? Vagy egyszerűen Potocskáné egyébként Budapesten dolgozó fia használja az anyjának közpénzből bérelt ingatlant? – teszi fel a kérdést a Kontra.

Miközben Potocskáné a szegény, siófoki panellakó látszatát kívánja kelteni a választókerületben, a családnak még arra is volt pénze, hogy egy – a Kontra információi szerint – közel 3 millió forintos cserediák-programra befizessék a gyermeküket.

Forrás: TikTok
Forrás: TikTok

Erről tanúskodik legalábbis a Jobbik-alelnök fiának közösségi oldala, ahol egy kérdésre, hogy„Mesélj, milyen volt Dominikán” elmondja, hogy „nem tudnám kifejteni ilyen röviden azt a tapasztalatot, amit közel egy éves csereprogram keretében szereztem abban a gyönyörű országban. De bárkivel szívesen leülök róla sztorizgatni meg kitárgyalni a témát.”

A Kontra utánanézett, hogy milyen lehetőségei vannak annak a tehetős szülőnek, aki éppen a festői karib-tengeri országba akarja küldeni tanulni a gyermekét.

Az AFS Nemzetközi Cserediák Alapítvány oldalán nagy betűkkel hirdetik a Középiskolai tanév Dominikán című cserediák-programot, amelynek keretében a nebuló egy teljes tanévet tölt a célországban. Ez 10 hónapot jelent, amely idő alatt egy ottani középiskolába jár, valamint egy fogadó családnál lakik.

Az ígéretesnek hangzó tanulmány költsége 2 990 000 forint, ami jól mutatja, hogy nem minden szülő engedheti meg magának, hogy egy dominikai középiskolába járassa a gyermekét.

Forrás: Kontra

Potocskáné hiába pózol idehaza a siófoki panel teraszáról, és próbálja magát a nép egyszerű gyermekeként beállítani, a valóság az, hogy átlagon felüli életkörülményeket tud a családjának biztosítani, amihez az adófizetőktől havonta 1 695 120 forinttal járulnak hozzá.

Hiszen egy 3 millió forintos tanulmányutat, több ingatlan fenntartását és egy építkezést egyidejűleg nem minden család tud megengedni magának. Potocskáék igen – írja a Kontra.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Potocskáné Kőrösi Anita (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.