NATO-bizottsági elnök: Magyarország felkészültsége erősebb, mint valaha

– Magyarország katonai felkészültsége és ébersége erősebb, mint valaha – jelentette ki a NATO Katonai Bizottságának elnöke magyarországi látogatásán az észak-atlanti szövetség csütörtökön kiadott közleménye szerint.

Forrás: MTI2022. 03. 11. 10:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NATO a hivatalos honlapján azt írta: Rob Bauer kedden és szerdán tartózkodott Magyarországon. Ezalatt ellátogatott a keleti ukrán–magyar határhoz, és megtekintette a Keleti Pajzs gyakorlatot is.

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy és Rob Bauer a NATO Katonai Bizottságának elnöke. Fotó: HM Zrínyi/Szűcs László

Szerdán Ruszin-Szendi Romulusszal, a Magyar Honvédség parancsnokával és Szabó Istvánnal, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkárával is megvitatta a jelenlegi biztonsági helyzetet, a NATO válaszlépéseit és a jelenlegi humanitárius válság kérdéseit. Ezt követően az elnök tájékoztatót kapott a Magyarországon folyó fokozott éberségi tevékenységekről.

A Magyar Honvédség felkészült Magyarország határainak és szuverenitásának védelmére. Jól látható, hogy Magyarország felkészültsége és ébersége erősebb, mint valaha

 – fogalmazott a NATO Katonai Bizottságának elnöke. 

Elismerően szólt arról is, ahogy a magyar katonák segítenek a civil hatóságoknak megbirkózni a növekvő menekültáradattal. 

Fotó: HM Zrínyi/Szűcs László

Úgy értékelte:

a magyar katonák együttérzéssel, elhivatottan és professzionálisan kezelik a helyzetet.

A Keleti Pajzs gyakorlaton a katonákhoz szólva Rob Bauer elismerését fejezte ki a Magyar Honvédség bátorságáért. Azt mondta: büszke rá, hogy a magyar katonák is tagjai annak a 3,2 millió egyenruhás „testvérből” álló közösségnek, amely ezt a szövetséget védi – olvasható a NATO honlapján.

Borítókép: Magyar katonák a Keleti Pajzs gyakorlaton (Fotó: HM Zrínyi/Szűcs László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.