Az Európai Tanács elnöke és a NATO főtitkára is gratulált Orbán Viktornak

Sorra érkeznek az elismerések a magyar miniszterelnök újabb választási győzelme után.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 04. 05. 10:13
GULYÁS Gergely; BENKŐ Tibor; NÉMETH Szilárd; ORBÁN Viktor; SEMJÉN Zsolt; GYÜRK András; ROGÁN Antal; KÁSLER Miklós
Budapest, 2022. április 3. Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. Mögötte Semjénné Menus Gabriella, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Gyürk András, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjelöltje, Máger Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke és Benkő Tibor honvédelmi miniszter (b-j). MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Charles Michel, az Európai Unió állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács elnöke is kifejezte gratulációját Orbán Viktor miniszterelnöknek a Fidesz választási győzelméhez 

– tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden.

Mint mondta, az elmúlt napon kifejezte elismerését Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, valamint levelet írt a Fidesz elnökének Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke és Martin Helme, az Észt Konzervatív Néppárt elnöke is.

Vasárnap este óta több külföldi vezető is gratulált már Orbán Viktornak az újabb választási győzelem után. Az első gratuláló, még a választás éjszakáján, Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök volt. Hétfőn Benjamin Netanjahu korábbi izraeli kormányfő is gratulált a Fidesz győzelméhez.

Milos Zeman cseh államfő, Edi Rama albán miniszterelnök, Janez Jansa szlovén miniszterelnök, Milorad Dodik, a Bosznia-Hercegovinai államelnökség szerb tagja, Zoran Milanovics horvát elnök nyilatkozat formájában, míg Marine Le Pen francia elnökjelölt, Santiago Abascal, a spanyol jobboldali Vox párt elnöke és Matteo Salvini, az olasz Liga vezetője Facebookon fejezte ki elismerését a Fidesz győzelme után. 

Mellettük Narendra Modi indiai miniszterelnök a Twitteren, Karl Nehammer osztrák kancellár, Alekszandar Vucsics szerb elnök, Andrej Plenkovics horvát miniszterelnök, Eduard Heger szlovák miniszterelnök telefonon gratulált Orbán Viktornak. Li Ko-csiang kínai miniszterelnök, és Vlagyimir Putyin orosz elnök táviratban gratulált a parlamenti választásokon elért eredményhez.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz–KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.