időjárás 18°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Gyurcsány embere emelné a benzinárakat

Magyar Nemzet
Forrás: Atv.hu
2022.04.26. 12:15 2022.04.26. 13:42
Gyurcsány embere emelné a benzinárakat

Gyurcsány embere kivezetné a benzinárstopot. Dávid Ferenc, a DK új parlamenti képviselője az ATV-ben beszélt arról, hogy nyár végére egy magasabb benzinárral kellene számolni.

Mint mondta, az emeléssel kapcsolatban előbb-utóbb el kell kezdeni két dolgot. Úgy fogalmazott:

egyrészt mindenkit be kell vonni az osztozkodásba, tehát ne csak a kiskereskedők, benzinkutasok vigyék el a balhét, hanem a nagykereskedők, a készletező, a finomítók is. Dávid Ferenc szerint ezek mellett  az állam is „szálljon bele ebbe a buliba”.

Javaslata szerint lépcsőzetesen kellene kivezetni a benzinárstopot, mert mint mondta, 

úgy nem működik, hogy a négyszáz nyolvcvanból most kétszáz forinttal megemeljük.

Szerinte ha a fent említett osztott- felelősséggel és teherviseléssel meg lehet oldani,  akkor számításai szerint nyár végére be fog állni egy magasabb benzinár.

A benzinárstopot tavaly november 15-én jelentette be a kormány. Akkor a rendelet négyszáznyolcvan forinton rögzítette az üzemanyagok árának felső határát, méghozzá három hónapra. Februárban, Orbán Viktor miniszterelnök évértékelőjében közölte, hogy további három hónappal meghosszabbítják a benzin árának befagyasztását, így május 15-ig biztosan marad a benzinárstop.

Borítókép: Dávid Ferenc (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.