Hidvéghi Balázs optimistán várja a végeredményeket

A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint a magas választási részvétel mindig egy demokrácia erejét mutatja.

2022. 04. 03. 21:40
HIDVÉGHI Balázs
Budapest, 2020. december 16. Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője sajtótájékoztatót tart a Képviselői Irodaházban 2020. december 16-án. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmondható az, hogy a magas választási részvétel mindig egy demokrácia erejét mutatja. Szabad a véleménynyilvánítás, és ezzel nagyon sokan akarnak élni, amikor erre lehetőség van

– rögzítette lapunknak Hidvéghi Balázs a kormánypártok eredményváró rendezvényén. A Fidesz európai parlamenti képviselője abban reménykedik, hogy a választók többsége a Fidesz–KDNP álláspontját támogatta. A magas részvétel mindenképpen pozitív az országgyűlési választást és a gyermekvédelmi népszavazást tekintve is. 

A baloldal és a miniszterelnök-jelöltjük a hatalomért és a pénzért mindenre képes, teljesen megalapozatlan állításokat, hergelést és felelőtlen nyilatkozatokat hallottunk már tőle 

– közölte Hidvéghi arra reagálva, hogy Márki-Zay Péter egy kora esti Facebook-bejegyzésben alkotmányos válságot vizionált, amennyiben a határon túli magyarok szavazatai döntik el a választást. Mint Hidvéghi közölte, ezzel Márki-Zay Péter folytatta Gyurcsány Ferenc korábbi politikáját, és hangulatot keltett a határon túli magyarok ellen. 

Semmilyen kétség nem merülhet fel a határon túlról érkező levélszavazatok érvényességét illetően 

– tette hozzá.

Továbbá Hidvéghi az első – a kormánypártok fölényét jelző – részeredménykeről szólva elmondta, hogy optimistán tekint a választás végeredménye elé, szerinte pedig a magas részvétel kedvez a Fidesz–KDNP-nek.

Borítókép: Hidvéghi Balázs (Fotó: MTI/Kovács Attila)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.