Százmilliót is kaphat a Kétfarkú Kutya párt

A 2018-as választáson 1,73 százalékot értek el, amivel egyfelől mentesültek a kampánytámogatások visszafizetése alól, másrészt évente mintegy 67 millió forintból gazdálkodhattak.

2022. 04. 05. 6:30
null
Kétfarkú Kutya Párt Eredményváró 20220403 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint százmillió forint párttámogatásban is részesülhet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt annak ellenére, hogy a párt nem ugrotta meg az ötszázalékos parlamenti küszöböt.

 A Kovács Gergely vezette Kétfarkú Kutya párt a vasárnapi országgyűlési választáson 3,28 százalékot ért el, amivel ugyan frakciót nem alapíthatnak, de a párt, valamint annak Savköpő Menyét névre hallgató alapítványa együtt bőven százmillió forint feletti költségvetési támogatásból élhet.

A párt négy éve, a 2018-as választáson 1,73 százalékot ért el, amivel egyfelől mentesült a kampánytámogatások visszafizetése alól, másrészt évente mintegy 67 millió forintból gazdálkodhatott. 

Ugyancsak 2018-ban a Momentum Mozgalom 3,06 százalékot kapott, ami csak kevéssel marad el a Kétfarkú Kutya párt vasárnapi eredményétől. Ezzel az alig több mint három százalékkal a Momentum 44,5, míg alapítványa, az Indítsuk Be Magyarországot Alapítvány 74,2 millió forintnyi költségvetési támogatásban részesült tavaly.

A pártoknak és alapítványaiknak járó támogatásról a költségvetési törvényjavaslat alapján dönt minden évben az Országgyűlés. 2022-ban például, a 2021-es költségvetési törvényjavaslat alapján, a pártok és alapítványaik 5,78 milliárd forintból gazdálkodhattak.

Hogy a vasárnap tartott ország­gyűlési választás után az egyszázalékos eredményt meghaladó pártok mekkora összegből gazdálkodhatnak pontosan, hamarosan egy erre vonatkozó rendeletből derül majd ki.

Borítókép: a Magyar Kétfarkú Kutya Párt rendezvénye (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.