Több mint félezer migránst fékeztek meg egy nap alatt a határrendészek

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. április 28-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 324 határsértőt tartóztattak fel és 204 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – olvasható a Police.hu cikkében.

Forrás: Police.hu 2022. 04. 29. 7:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 18 esetben összesen 133 határsértőt tartóztattak fel Petőfiszállás, Tompa, Gara, Kelebia, Hercegszántó és Mélykút közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 22 esetben összesen 128 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Bordány, Apátfalva, Szeged, Ásotthalom, Mórahalom és Ruzsa közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 2 alkalommal, Sopronkövesd és Hegyeshalom külterületén 35, Komárom-Esztergom megyében 1 alkalommal, Tatánál 7, Pest megyében 1 esetben, Inárcs közigazgatási területén 17, Budapesten, a IX. kerületben 4 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során algériai, szír, marokkói, tunéziai, afgán, indiai, montenegrói, tunéziai, pakisztáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A tegnapi nap során Bács-Kiskun 6, Csongrád-Csanád megyében 8 esetben a rendőrök összesen 204 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén a tegnapi nap során 5 esetben embercsempészés és egy alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás – írja a Police.hu.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.