A baloldali vezetésű Érd fricskát osztott a családoknak

A helyi közgyűlés balliberális többsége méltatlannak tartja a kormány családtámogatási intézkedéseit.

2022. 05. 27. 13:44
Csőzik László Forrás: Csőzik László Facebook-oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csőzik László, Érd polgármestere és csapata méltatlannak tartja a családtámogatási intézkedések támogatását, ezért az erről szóló, még 2019 márciusában, az előző, Fidesz–KDNP-s városvezetés idején elfogadott nyilatkozat visszavonásáról döntött az érdi közgyűlés baloldali többsége

adta hírül az Érdihírek.hu. Az internetes portál kiemelte: az érdi baloldal még csütörtökön vita és mindenféle magyarázat nélkül határozott így. Hozzátették: az indítványt döbbent csend fogadták a kisebbségben levő nemzeti erők részéről, a baloldali többség viszont teljes egyetértést mutatott azzal kapcsolatban, amit az előterjesztés alapján röviden így összegezhetünk: az érdi baloldal és a jelenlegi városvezetés nem tud azonosulni a családtámogatási intézkedésekkel, ezek támogatását méltatlannak tartja.

Az Érdihírek.hu ugyanakkor megemlítette, hogy ami történt, az nem előzmény nélküli, ugyanis Csőzik László polgármester felesége, Bősz Anett korábban az Országgyűlésben, még parlamenti képviselőként nemmel szavazott a családtámogatási intézkedésekre.

A történteknek van még egy megdöbbentő szála, mégpedig az, hogy mielőtt a közgyűlés visszavonta a családbarát intézkedések támogatásáról szóló nyilatkozatot, Csőzik az ülés elején még látszólag elfogadta az ülésen felszólaló és beszédében a politikai ellenfeleinek békejobbot nyújtó, a feleségét áprilisban legyőző Aradszki András Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselő gesztusát. Az internetes portál szerint a balliberális polgármester így fogalmazott: „Bízom benne, hogy a városra gyümölcsöző, normális, a városra társadalmi békét hozó, nyugodt korszak köszönt. Ebben maximálisan partner leszek.”

Ami történt, az annál is inkább bicskanyitogató, mert miként az Érdihírek.hu megírta: Érd 2019 szeptemberében másodszor nyerte el a Családbarát Önkormányzat kitüntető címet, amelyet a Nagycsaládosok Országos Egyesülete alapított.

Az indoklás szerint a díj odaítélésekor értékelték többek között a város bölcsődei, óvodai és iskolai férőhelyeinek bővülését, az Ifjúsági Önkormányzat intézményét, a városi babacsomagot, a bővülő iskolakezdési támogatást, játszóterek megépítését, illetve az olyan különleges családbarát rendezvényeket, mint a Szomszédünnep, ami szintén a helyi közösségeket erősíti. Ennek fényében még inkább elkeserítő a baloldali többségű érdi közgyűlés döntése.

Borítókép: Érd polgármestere (Fotó: Csőzik László Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.