időjárás 30°C Kornél, Soma 2022. július 3.
logo

Lövöldözés volt egy koppenhágai bevásárlóközpontban

A magyar gazdák a kihívásokkal teli időszakban is eredményesen helytálltak

Máté Patrik
2022.05.24. 13:14 2022.05.24. 16:17
A magyar gazdák a kihívásokkal teli időszakban is eredményesen helytálltak

– Rekordrészvétel mellett tartották meg május 20-án a Nemzeti Agrárkamara választását. Másfél hónap alatt másodszor mutatta meg a magyar vidék az erejét és a jobboldali elköteleződését – közölte a napirend előtti felszólalásában Győrffy Balázs. A Fidesz országgyűlési képviselője kiemelte: a magyar gazdatársadalom olyan szilárd erőt és egységet mutatott fel, ahogy április 3-án is tették.

Mint folytatta, a 18 százalékos részvétel egyedülállóan magasnak számít Európai Unióban, ugyanakkor a negatív rekordot is Magyarország tarja, mivel 2008-ban, a baloldali kormányzás alatt volt olyan megyei kamara, ahol mindössze harmincan szavaztak.

– A mostani magas részvétel megmutatja, hogy a tagok elismerik az agrárkamara munkáját, ezentúl pedig a kormány vidék melletti elköteleződését is kiválóra értékelik 

– húzta alá Győrffy. A képviselő rögzítette, hogy az agrárium stratégiai ágazat, amit a világjárvány és az orosz–ukrán háború még fontosabbá tett.

Válaszában Farkas Sándor, az Agrárminisztérium államtitkára elmondta, hogy a kormány soha nem látott forrást biztosít az agráriumnak, aminek eredménye, hogy 2027-ig várhatóan 4265 milliárd forint fordítható a szektor megerősítésére.

– A magyar gazdák a kihívásokkal teli időszakban is eredményesen helytálltak 

– rögzítette a kormánypárti politikus. Farkas kiemelte, hogy az eredményekben fontos szerepe van az agrárkamarának is, ami kapocs a gazdák és a kormány között.

Borítókép: Farkas Sándor (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.