időjárás 11°C Aurél 2023. október 5.
logo

Az idősek számíthatnak a Fidesz–KDNP-re

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.05.10. 13:33 2022.05.10. 14:05
Az idősek számíthatnak a Fidesz–KDNP-re

– A Fidesz–KDNP-kormány politikájának középpontjában áll az idősek iránti megbecsülés, 2010 óta mindent megtesz annak érdekében a kabinet, hogy ezt konkrét intézkedésekkel is kifejezze – közölte Nacsa Lőrinc a napirend előtti felszólalásában. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) képviselője hozzátette: 2010-ben, amikor szövetséget kötöttek a nyugdíjasokkal, azt a célt tűzték ki, hogy folyamatosan megőrizik a nyugdíjak vásárlóértékét, szemben a korábbi baloldali kormányzat idős embereket megkárosító politikájával.

– A nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások összege az elmúlt 12 évben a mostani emelésekkel együtt nominálisan 59 százalékkal, vásárlóértéken pedig 10 százalékkal nőtt, emellett a kormány nyugdíjprémiumot, egyszeri juttatásokat is fizetett, és visszaadta a 13. havi nyugdíjat is 

– rögzítette Nacsa. A kormánypárti politikus jelezte azt is, hogy az infláció miatt július elsejétől újabb 3,9 százalékkal emeli a kormány a nyugdíjakat.

– Köszönet az időseknek, nagyszüleink generációja továbbra is számíthat a Fidesz–KDNP-re 

– jelentette ki.

Válaszában Zsigó Róbert államtitkár hangsúlyozta: a kormány a jövőben is megvédi és a támogatja az időseket, garantálja biztonságukat. 

– Nem mindig volt ilyen idősbarát kormányzás Magyarországon, hiszen a Gyurcsány–Bajnai-kormányok elvettek az idősektől, csökkentették a nyugdíjak vásárlóértékét, emelték a rezsi árát. Az idősek továbbra is számíthatnak a kormányra 

– hangsúlyozta.

Borítókép: Nacsa Lőrinc (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Vita az Országgyűlésben

A jogbiztonsághoz átmeneti rendelkezésekre van szükség

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.