Deutsch Tamás: A magyar baloldali EP-képviselők saját hazájuk ellen áskálódnak

A magyar baloldal európai parlamenti (EP-) képviselői minden energiájukkal a saját hazájuk ellen áskálódnak – mondta a Fidesz EP-delegációjának vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Forrás: MTI2022. 05. 08. 12:09
DEUTSCH Tamás
Budapest, 2022. március 3. Deutsch Tamás, az MTK elnöke beszédet mond Hidegkuti Nándor, az Aranycsapat egykori tagja születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett kiállításon a Magyar Nemzeti Múzeumban 2022. március 3-án, a megnyitó napján. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Deutsch Tamás a magyar baloldalról úgy fogalmazott, nincs olyan alantas áskálódás Magyarországgal szemben, amit a lehető leghangosabban ne tudnának támogatni, sőt néha azokat maguk agyalják ki.

A magyar baloldal képviselői a lehető legdurvább hazugságokat, nettó valótlanságokat találták ki a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, kamuvideókat gyártottak, amelyeket nemcsak Magyarországon, hanem Brüsszelben is bemutattak, nemes egyszerűséggel hátba támadták a saját hazájukat – fejtette ki a kormánypárti EP-képviselő.

Kiemelte, a Donald Tusk volt miniszterelnök, az Európai Néppárt elnöke vezette lengyel ellenzéken kívül kizárólag a magyar baloldali EP-képviselők azok, akik minden lehetőséget kihasználnak, sőt maguk gyártják az alkalmakat, hogy áskálódjanak a saját hazájuk ellen.

Deutsch Tamás kizártnak nevezte, hogy a többi 25 uniós tagállam brüsszeli képviselői ne a nemzeti érdek minimumát képviselnék, függetlenül attól, hogy ellenzéki vagy kormánypárti politikusokról van szó.

Példaként említette, hogy 2019–2020-ban, a hétéves uniós költségvetés elfogadásakor

egyes-egyedül a magyar baloldal európai parlamenti képviselői voltak azok, akik minden energiájukkal azért dolgoztak, hogy minél kevesebb uniós forrás jusson a saját hazájuknak, Magyarországnak.

A Fidesz EP-képviselője az uniós olajembargós javaslatról azt mondta, a helyzet súlyos, katasztrófával fenyegető.

Hangsúlyozta, a magyar baloldal az elmúlt hetekben maga is kezdeményezte az olaj- és gázembargót,

ahelyett, hogy kiálltak volna a legelemibb magyar érdek, a magyar emberek érdeke mellett.

Deutsch Tamás azt mondta: most, hogy az embargó hivatalos európai bizottsági javaslattá vált,

úgy látszik, hallgatnak, mint nyusziürülék a fűben, ami nyilvánvalóan azt jelenti, hogy ők továbbra is támogatják ezt a javaslatot.

A kormánypárti politikus szerint

a magyar baloldal minden nemzetközi vitában Brüsszel, nem pedig a magyar polgárok oldalára állt,

most mégis arra kérte valamennyi magyar baloldali EP-képviselőt, hogy emeljen szót az olajembergós elképzelésekkel szemben.

Álljanak végre a magyar polgárok oldalára, elemi érdeke Magyarországnak, a magyar gazdaságnak, a magyar családoknak, hogy ez az őrült javaslat ne valósuljon meg

– mondta Deutsch Tamás.

Borítókép: Deutsch Tamás (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.