időjárás 30°C Kornél, Soma 2022. július 3.
logo

Lövöldözés volt egy koppenhágai bevásárlóközpontban

Elsősorban az EU elhibázott energiapolitikájának köszönhető az infláció

Bákonyi Ádám
2022.05.24. 12:01 2022.05.24. 12:05
Elsősorban az EU elhibázott energiapolitikájának köszönhető az infláció

Csárdi Antal napirend előtt arról beszélt, hogy a kormány semmi érdemit nem tett az infláció megfékezésére, ezért 10-15 százalékkal nőtt az alapvető élelmiszerek ára. – Napról napra, sőt, óráról órára drágul minden – állította az LMP képviselője. Csárdi Antal az alapvető élelmiszerek áfájának öt százalékra való csökkentését sürgette, illetve azt, hogy a közalkalmazottak bére legyen inflációkövető. 

Válaszában a Pénzügyminisztérium államtitkára azt mondta: az LMP-s politikus úgy tesz, mintha a kormány tehetne az inflációról, miközben az az egész világot, különösen pedig Európát sújtja. 

– Nem belgazdasági, hanem kívülről jövő okoknak, elsősorban az EU elhibázott energiapolitikájának köszönhető az infláció – mutatott rá Tállai András. Hangsúlyozta: a pénzromlás mértéke Magyarországon jóval alacsonyabb, mint a térségben, köszönhető ez a tíz éve bevezetett a rezsicsökkentésnek, a beemeléseknek, a 13. havi nyugdíj visszaállításának, az áfacsökkentéseknek, valamint a baloldal által rendre kigúnyolt élelmiszer árstopnak. Tállai András közölte azt is: nem igaz, hogy reálbércsökkenés következett volna be a közszférában, ahol tavaly három-négy százalékos volt a reálbéremelkedés. 

 

 

 

 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.