Fekete-Győrék új politikai kultúrát ígértek, de nem gondolták komolyan

Nagyot csalódott a Momentum vezetésében a nemrég kilépett, egykori elnökségi tag – ez derül ki Körömi Attila Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatából. A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a Pécsett nemrég kirobbant botrány, a választási csalás országos jelentőségű, a megyeszékhelyen ugyanis máig az MSZP társelnöke mozgatja a szálakat.

Vizvári Soma
2022. 05. 08. 7:46
Körömi Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Azért léptem be a Momentumba, mert új politikai kultúrát ígértek, és azért léptem ki, mert világossá vált számomra, hogy – legalábbis a párt vezetőinek szintjén – ezt az ígéretet nem gondolták komolyan – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Körömi Attila. 

A Momentum egykori elnökségi tagja hozzátette,  volt pártja részéről rendkívül sokszor elhangzott, hogy hatalomra jutásuk esetén Magyarország nem lesz következmények nélküli ország, de be kellett látnia, hogy ez az elvárás még a párton belül sem teljesül. 

Körömi Attila ezzel Nemes Balázsnak, a Momentum pécsi elnökének csalási ügyére célzott. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a párt egykori elnökségi tagjának állítása szerint Nemes Balázst tavaly áprilisban csalással választották újra a helyi alapszervezet elnökének, és a Momentum elnöksége, valamint a párt etikai és felügyelőbizottsága egy éve részt vesz az ügy eltussolásában. 

Körömi megjegyezte, mivel az általa kifogásolt ügy még a korábbi elnök vezetése alatt történt, ezért Fekete-Győr Andrásnak nagyobb a felelőssége benne, mint Donáth Annának. Ám a Momentum egykori alelnöke hozzátette, Donáth Annának is tudnia kell az esetről, legalább azóta, mióta a párt elnökévé választották. 

– Rengeteg őszinte és jó szándékú embert ismertem meg a Momentumban az elmúlt években, nem az egész párttagsággal van a bajom, de ahol ilyen dolgok történhetnek, ott nem valószínű, hogy új politikai kultúra fog születni 

– magyarázta Körömi. 

– Ami a tavalyi pécsi tisztújításon történt, nem csupán helyi ügy. A jelentősége országos, nem csak azért, mert sokat elmond a pártvezetésről. Ne felejtsük el, hogy Pécsett a szálakat máig az MSZP társelnöke, Tóth Bertalan és helyi köre mozgatja – tette hozzá. 

Ahogy arról korábban lapunk beszámolt, Körömi Attila a napokban jelentette be a Facebook-oldalán, hogy április 19-én kilépett a Momentumból.

A Momentum pécsi szervezetében elkövetett választási csalások ügyét egy éven át próbáltam a párton belül tartva, a belső jogszabályok alapján rendezni, de az elnökség, a pártigazgatás és az EFB [etikai és felügyelőbizottság] rezzenéstelenül fedezte a helyi szervezet működését morális lejtőre taszító visszaélést

– írta az egykori elnökségi tag. Körömi Attila a Facebook-posztjában azt is kijelenti, hogy aki az általa említett csalás eltussolásában a demokratikus elveket semmibe véve részt vett az elmúlt egy évben, az nem lehet parlamenti képviselő.

Körömi Attila 2020-ban lett a Momentum országos elnökségének tagja, de 2021 decemberében már tagságának felfüggesztéséről lehetett olvasni. Az akkori híradások szerint az ok az volt, hogy a baloldali előválasztáson nem a párt jelöltjét, Nemes Balázst, hanem az ellene induló Mellár Tamást támogatta. Pályafutásának momentumos epizódja előtt Körömi volt a Fidesz tagja, de jobbikosként is politizált egy ideig.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.