Gyurcsányék a multik extraprofitja miatt aggódnak

2010 előtt a magyarok fizették Európa legmagasabb rezsiköltségét, ami többé nem fordulhat elő – hangsúlyozta Nacsa Lőrinc.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 28. 9:26
NACSA Lõrinc
Budapest, 2021. április 9. Nacsa Lõrinc, a KDNP vezérszónoka felszólal az egyetemi modellváltásról szóló törvényjavaslatok együttes vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. április 9-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsányék zsigerből elutasítják a rezsicsökkentést, mindig is ellene voltak, inkább a multikat támogatják

hangsúlyozta a KDNP frakciószóvivője  az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában. Nacsa Lőrinc emlékeztetett: a Demokratikus Koalíció elnöke a kezdetektől, 2013-tól támadja a rezsicsökkentést, mert szerinte egy jól működő gazdaságban kell a haszon. Azt is mondták, hogy szerintük átverés a rezsicsökkentés és meg sem történt. 

Ők inkább a multik extraprofitja miatt aggódnak, nem a magyar emberek megélhetéséért

 – mutatott rá a kormánypárti politikus, majd jelezte: ha most Gyurcsányék kormányon lennének, akkor eltörölnék a rezsicsökkentést, utat nyitva a világpiaci áraknak. Ezért támadják most is a rezsivédelmi alapot, az extraprofitra kivetett különadót és a kormány magyar embereket védő politikáját húzta alá.

Mint mondta, 2010 előtt a magyarok fizették Európa legmagasabb rezsiköltségét, ami többé nem fordulhat elő. 

Éppen ezért nem fogják hagyni, hogy Gyurcsány Ferenc terve megvalósuljon, és meg fogják védeni a rezsicsökkentést.

Borítókép: Nacsa Lőrinc felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén. (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.