időjárás 36°C Pál, Péter 2022. június 29.
logo

Konzervatív érdekvédelmi szervezetek emelnek szót az ELTE érzékenyítőkurzusa ellen

Elek Nikoletta
2022.05.25. 17:01 2022.05.25. 17:41
Konzervatív érdekvédelmi szervezetek emelnek szót az ELTE érzékenyítőkurzusa ellen

Már több mint 18 ezren írták alá a Védett Társadalom Alapítvány és a CitizenGO közös petícióját, amelyben a két konzervatív érdekvédelmi szervezet arra kéri az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) vezetőit, hogy ne indítsák újra a pedagógusokat LMBTQ- és genderideológiára érzékenyítő kurzust az intézmény Tanító- és Óvóképző Karán.

 A Szexuális nevelés születéstől serdülőkorig címen futó képzésnek ugyanis semmi keresnivalója nincs egy állami egyetemen – húzzák alá.

Mint írják, az immár másodjára elindított ingyenes képzésről korábban egy pedagógus testvérpár rántotta le a leplet, akik szintén részt vettek a foglalkozásokon. Szekeres Éva és Katalin tapasztalatai szerint 

az ELTE kurzusa a radikális genderideológián alapult, így több helyen a stabil férfi-nő kategóriával szemben foglalt állást.

A szexuális orientáció elemzésekor a hagyományos típusba sorolták a heteroszexualitás mellett a homoszexuális, a biszexuális és a leszbikus irányultságokat is, a Pride felvonulást az érdekérvényesítési küzdelem egyik lehetséges színtereként állították be, valamint a Leszbikus Labrisz Egyesület és a Szimpozion Egyesület Melegség és megismerés című iskolai érzékenyítési programját is elismerő szavakkal illették. Mindezek tetejébe pedig olyan tanácsokkal látják el a pedagógusokat, amelyek követése veszélyeztetheti a magyar köznevelési rendszerben részt vevő gyermekeket. A képzés tananyaga szerint ugyanis 

nagyon nehéz megmondani valakiről egészen kiskorában, hogy transznemű, vagy csak nem a sztereotípiáknak megfelelően viselkedik. Éppen ezért mindenképpen érdemes hagyni szabadon kísérletezni a nemi megjelenítésmódokkal

 – részletezik a petícióban. 

A történtek kapcsán a CitizenGO csapata arra is kitér, hogy bár a gyermekvédelmi törvény hatására hazánkban kedvezőbb a helyzet, az Egyesült Államokban viszont a pedagógia szakok már mind a woke-ideológia hatása alá kerültek. Ezt az állítást támasztja alá Peter Boghossian filozófus is, aki néhány hónappal ezelőtt az Indexnek adott interjúban összegezte tapasztalatait. 

A Portland State University korábbi oktatója szerint a genderideológiához kapcsolódó kérdések, olyanok mint a trójai faló, azaz a woke-ideológia képviselői a fontos kérdések mellett a genderideológiához kapcsolódó egyéb témákat is beépítik a társadalmi gondolkodásba.

Mint mondta, hasonló a helyzet az iskolákban is, ahol már nemcsak a szükséges felvilágosítást történik meg, hanem olyan erkölcsi következtetéseket csempésznek a tananyagba, amelyeket az egyetemi világon keresztül tettek elfogadottá, és mára úgy adják elő, mintha az az igazság lenne.

A petíció IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kossuth rádió)