időjárás 18°C Jusztina 2023. szeptember 26.
logo

Közel ezer illegális bevándorló akart belépni országunk területére

Forrás: Police.hu
2022.05.11. 08:41 2022.05.11. 09:06
Közel ezer illegális bevándorló akart belépni országunk területére

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. május 10-én összesen 409 határsértőt tartóztattak fel és 444 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 17 esetben összesen 143 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó-Hóduna, Kelebia, Tompa, Kisszállás, Újmohács, Dunafalva, Balotaszállás, Csikéria, Gara, Bácsszőlős és Katymár közigazgatási területén.Csongrád-Csanád megyében a járőrök 33 esetben összesen 252 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke, Mórahalom, Kiszombor, Szeged-Gyálarét, Üllés és Ruzsa közigazgatási területén – írja a Police.hu.

Békés megyében, Orosháza külterületén két, Győr-Moson-Sopron megyében, Röjtökmuzsaj külterületén kilenc, Komárom-Esztergom megyében, Tatabányán egy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság illetékességi területén, Mohácsnál két határsértőt tartóztattak fel.A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, török, afgán, pakisztáni, palesztin, marokkói, albán, tunéziai, iraki, algériai, indiai, kurd, iráni, szomáliai, jemeni, líbiai, szenegáli és elefántcsont-parti állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében tíz, Csongrád-Csanád megyében 15 esetben a rendőrök összesen 444 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.Magyarország területén az elmúlt 24 órában három fő ellen embercsempészés, egy esetben tiltott határátlépés miatt indult büntetőeljárás.

Borítókép: a személyforgalom elől lezárt Ártánd-Bors határátkelőhely a magyar–román határon 2020. március 17-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.