időjárás 20°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Ma hajnalban rengeteg illegális bevándorlót tartóztattak fel a magyar rendőrök

Forrás: MTI/Police.hu
2022.05.17. 07:27 2022.05.17. 08:21
Ma hajnalban rengeteg illegális bevándorlót tartóztattak fel a magyar rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. május 16-án összesen 447 határsértőt tartóztattak fel és 728 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 32 esetben összesen 185 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó, Tompa, Mélykút, Balotaszállás, Bátmonostor, Csikéria, Kelebia, Kunbaja, Kisszállás, Hóduna, Bácsalmás és Bácsbokod közigazgatási területén.Csongrád-Csanád megyében a járőrök 33 esetben összesen 218 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Pusztamérges, Magyarcsanád, Szatymaz, Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Nagycenk területén 14 határsértőt tartóztattak fel.Pest megyében, Inárcs területén a rendőrök 10 illegális migránst fogtak el.Veszprém megyében, Gic területén 20 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, török, szomáliai, iraki, bangladesi, marokkói, pakisztáni, palesztin, és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 20 esetben Bács-Kiskun megyében, és 20 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 728 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.Magyarország területén az elmúlt 24 órában 4 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Csaknem kétszáz határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében az éjszaka

A magyar és osztrák rendőrök a katonákkal és polgárőrökkel együttműködve nagyobb csoportokban 182 határsértőt tartóztattak föl keddre virradó éjszaka Csongrád-Csanád megyében – közölte a rendőrség honlapján.A Röszke, Szeged-Gyálarét és Ásotthalom külterületén feltartóztatott csoportok tagjai ellenőrzésük során szír, tunéziai, libanoni, marokkói, pakisztáni és afgán állampolgárnak vallották magukat.A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Borítókép: a személyforgalom elől lezárt Ártánd-Bors határátkelőhely a magyar–román határon (Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.