Magyarországra figyel a nemzetközi konzervatív közösség

„A magyar kormány a falig, sőt a falon túl is hajlandó elmenni a nemzeti érdekekért való kiállásban” – fogalmazott Kovács Attila Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. Kovács Attila, az Alapjogokért Központ projektvezetője és Farkas Vajk, az Alapjogokért Központ vezető elemzője voltak a legutóbbi adásban Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető vendégei, ahol szó esett a hamarosan megrendezésre kerülő CPAC Hungary-ről, az energiaszankciók veszélyeiről, valamint a progresszív véleménydiktatúráról.

Forrás: Karc FM2022. 05. 11. 13:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 19-én és 20-án tartják meg az első európai Konzervatív Politikai Akció Konferenciát, azaz a CPAC Hungary-t Budapesten, az Amerikai Konzervatív Unió és az Alapjogokért Központ szervezésében. Farkas Vajk ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy 

a magyar jobboldalon az elmúlt 12 évben egy rendkívül figyelemre méltó építkezés zajlott, mely az amerikai konzervatívok elismerését is kiérdemelte – ezért döntöttek úgy, hogy hazánkban szervezik meg a CPAC első európai rendezvényét. Az utóbbi években felemelkedni látszik egy európai jobboldali reneszánsz, melynek szellemi térképén Magyarország a legkiemelkedőbb helyet vívta ki magának. 

A Központ vezető elemzője hangsúlyozta, hogy „rengeteg globális kihívással néz szembe a világ gazdasági, geopolitikai és társadalmi szempontból is, ezért most hatványozottan szükség van arra, hogy Európa és a világ konzervatívjai közös gondolkodásba, majd közös cselekvésbe kezdjenek. A konferencia mottója az Isten, haza, család hármas egysége, ugyanis ma a globális baloldal igyekszik lépésről lépésre lebontani, végeredményben pedig megsemmisíteni azokat a fontos tényezőket, amelyek évszázadok óta az identitásunk alapját képezik”.

Az Európai Bizottság meghirdette a hatodik szankciós csomagját, amely fél éven belül teljes behozatali tilalmat eredményezhet az orosz energiahordozók egy részéből. Kovács Attila kiemelte, hogy „a magyar kormány már a háború kezdetekor jelezte, hogy bár támogatja az Oroszországra irányuló szankciókat, az energiaszankciók vörös vonalat képeznek, hiszen az szembemegy a magyar emberek érdekével. Az Európai Bizottság egy ilyen szankciós csomag javaslatával politikai hibát követ el, mert ezzel egymásnak ugrasztja a tagállamokat egy olyan háborús és válságos helyzetben, amikor egységes fellépésre lenne szükség”. A központ projektvezetője emlékeztetett, hogy „a túlzott szankciós politika egy zsákutca, amely az orosz helyett az európai gazdaságot és társadalmat teszi tönkre”, valamint hozzátette, hogy 

az energiapolitika meghatározása csak és kizárólag tagállami kompetencia, amelybe Brüsszelnek nincs és nem is lesz beleszólási joga.

Az Alapjogokért Központ Bolond Lyukból szemléjében jelent meg a hír, miszerint kiderült egy kutatásból, hogy a republikánus politikusok e-mailjeit sokkal nagyobb arányban kezelte levélszemétként a Google levelezőrendszere, így a republikánus politikusok jelentős mennyiségű kampányadománytól eshettek el, ami érdemben képes befolyásolni egy választás kimenetelét.

A hírrel kapcsolatban Kovács Attila úgy fogalmazott, hogy „jó ideje kérdés az, hogy a nagy technológiai cégek, mint a Facebook vagy a Google hogyan avatkoznak be a politikába, ugyanis megfigyelhető az a jelenség, hogy szinte mindig a progresszív erőknek kedvez az algoritmus. Az érem másik oldalán viszont cenzúrát látunk. A liberális ideológiai tér csak addig tolerálja a véleményeket, amíg egyetértenek azokkal, de ha valaki a másik oldalon foglal állást, rögtön politikai karanténban találja magát”.

A május 10-i adást ITT  hallgathatják meg.

Borítókép: Szánthó Miklós is felszólal a neves konzervatív eseményen (Fotó: Alapjogokért Központ)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.