időjárás -2°C Taksony 2023. november 29.
logo
A következő kormányban Lázár János és Navracsics Tibor is szerepet kaphat a Facebookon közzétett fotó alapján

Orbán Viktor a kormány megalakításáról egyeztetett

Ternovácz Áron
2022.05.11. 13:05 2022.05.11. 21:39
Orbán Viktor a kormány megalakításáról egyeztetett

Egyeztetés az új kormányról címmel tett közzé bejegyzést a közösségi médiában tegnap Orbán Viktor. A képen a következő felirat látható: alakulunk. 

A Facebookon nyilvánosságra hozott fotó alapján a Karmelita kolostorban megtartott tanácskozáson a miniszterelnök mellett részt vett Varga Judit igazságügyi miniszter, Nagy István agrárminiszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Palkovics László, aki az Innovációs és Technológiai tárcát vezeti

Az egyeztetésen ott volt három olyan résztvevő is, aki korábban nem vállalt szerepet Orbán Viktor egyik kormányban sem. Csák János közgazdász
és üzletember korábban a MOL elnöke volt, most a Budapesti Corvinus Egyetem Connext Társadalmi Jövőképesség Kutatóközpontjának a vezetője. Részt vett a megbeszélésen Szalay-Bobrovniczky Kristóf volt nagykövet, valamint Nagy Márton monetáris közgazdasági elemző, pénzügyi szakember,
aki 2015-től 2020-ig a Magyar Nemzeti Bank alelnöke volt, 2020 óta pedig a miniszterelnök gazdaságpolitikai főtanácsadója. 

Az egyeztetésen két olyan politikus is feltűnt, aki már korábban már töltött be miniszteri pozíciót Orbán Viktor mellett. Lázár János korábban miniszterként vezette a Miniszterelnökséget, Navracsics Tibor pedig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot irányította, illetve uniós biztos is volt. 

A Mandiner írt arról, hogy – igazoltan – távol maradt az egyeztetésről Varga Mihály pénzügyminiszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Spanyolországból jelentkezett élőben az olajembargó ügyében, utána pedig Marokkóba utazott, valamint hivatalos úton szintén Marokkóban tartózkodott Varga Mihály is. 

Emlékezetes, múlt hét pénteken Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott interjúban megjegyezte: „teljesen más kormányzati vagy miniszteriális szerkezetben állunk föl, mint ahogy korábban ezt a választópolgárok megismerhették”. Mint részletezte, sok új embert akar behozni, tehát „nagyon sok és mélyreható változás következik, minthogy a világban is sok és mélyreható változás következett be”. Ide sorolta a kormányfő a migránsválságot, a pandémiát és a háborút. „Olyan kormányt kell alakítani, amely ezekkel szemben képes megvédeni Magyarországot” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Borítókép: Orbán Viktor kormánya megalakításáról egyeztetett (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.