időjárás 18°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

„Megtévesztő grafikonok helyett valódi konzultációt várunk Budapest főpolgármesterétől!”

Magyar Nemzet
2022.05.17. 10:52 2022.05.17. 11:48
„Megtévesztő grafikonok helyett valódi konzultációt várunk Budapest főpolgármesterétől!”

Karácsony ragaszkodik  a budapesti közlekedés megbénításához

– áll a Fidesz–KDNP budapesti frakciójának Facebook-posztjában. A főpolgármester bejelentette, hogy a budapestiek többsége támogatja a pesti alsó rakpart autómentesítését, ezért folytatni fogja esztelen vízióját, ami egész Budapestet forgalmi káoszba taszítaná. Erre reagálva a Fidesz–KDNP budapesti frakciója posztjában kiemelte, hogy a főpolgármester felmérése nem túl meggyőző: 

szerinte a budapestiek 49 százaléka támogatja az autómentesítést 43 százalékkal szemben – azonban a csalóka diagramot megnézve kiderül, hogy valójában csak 17 százalék adná át teljesen a gyalogosoknak a rakpartot, ami messze van a széles körű társadalmi konszenzustól.

Ráadásul több felmérés bizonyítja Karácsony bejelentésének ellenkezőjét, és a szakma sem áll a tervei mellett: a Magyar Autóklub elutasítja az ötletet, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara pedig az itt működő vállalkozások érdekében indít online konzultációt.

Kiemelik, hogy Karácsony kampányígéretei ellenére továbbra is elzárkózik a széles körű társadalmi egyeztetés elől, ahhoz ragaszkodik, hogy saját vízióit kövesse a budapestiek akarata helyett. Ráadásul súlyos szakmai kérdésekre sem adott még megfelelő választ: 

hová terelné Pest északi–déli irányú közlekedését? Hogyan csökkentené a budapesti autóforgalmat? Hogyan oldaná meg, hogy a Belvárosban élők számára ne legyen elviselhetetlen a zaj- és légszennyezés a rakpartról a belső utcákba terelt forgalom miatt?

Megtévesztő grafikonok helyett valódi konzultációt, árokásás helyett kompromisszumokat várunk Budapest főpolgármesterétől! – tette hozzá posztjában a Fidesz–KDNP budapesti frakciója.

 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatóra megy (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.