Mellár Tamás hiába ácsingózik az KSH elnöki székére

Orbán Balázs: Mi olyan közgazdászt keresünk, akit nem megzavarnak a tények, hanem aki tiszteli őket.

Bákonyi Ádám
2022. 05. 10. 10:08
ORBÁN Balázs
Budapest, 2022. február 22. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára napirend előtti kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. február 22-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mellár Tamás napirend előtt azt állította, hogy nem igaz a KSH átlagkeresetekről szóló jelentése, szerinte ugyanis azokat módszeresen húsz százalékkal felülbecsülik. – Egy ilyen történelmi győzelem után nem lenne ideje a KSH rendbetételének, hogy köszönőviszonyba legyenek a számok a valósággal? – kérdezte a Párbeszéd képviselője, aki azt javasolta, hogy a KSH elnökét a kormány, az ellenzék és a szakmai szervezetek bevonásával válasszák meg, 

Válaszában Orbán Balázs úgy fogalmazott: nincs új a nap alatt, Mellár az elmúlt négy évet azzal töltötte, hogy sportot űzött abból, hogy a volt munkahelyeit leszólja, a jelek szerint ebben a ciklusban is ezt akarja folytatni. 

Azokat a kollégákat szólja le, akik akkor is ott voltak a hivatalban, amikor ön vezette azt, és érdekes módon akkor semmi kivetnivalót nem talált a munkájukban 

– mondta a Miniszterelnökség államtitkára. Hangsúlyozta: Mellár is is tisztában van vele, hogy ezek az adatok és évtizedek óta használt módszertanok nemcsak magyar, hanem európai adatok és módszertanok, amelyeket az Eurostat is validált. Orbán Balázs úgy vélte, felszólalásával Mellár Tamás bejelentkezett a KSH elnöki székére. – A kormány nem fogja támogatni önt a KSH elnöki posztjára. Mi olyan közgazdászt keresünk, akit nem megzavarnak a tények, hanem aki tiszteli őket – zárta szavait az államtitkár.

Borítókép: Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára napirend előtti kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. február 22-én (fotó: MTI/Bruzák Noémi)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.