Stummer János: Az elmúlt években nem Jakab Péter irányította a Jobbikot

Hatalmas krízisben van a Jobbik, ennyi választási kudarc egy pártnak egymás után már sok – mondta Stummer János volt parlamenti képviselő, a nemzetbiztonsági bizottság volt jobbikos elnöke, aki a Jobbik elnökválasztásán indult Jakab Péterrel szemben, de nagyrészt az elmúlt hónapokban alapított 91 fantomszervezetnek köszönhetően Jakab nyert – olvasható az Origó szemléjében.

Forrás: Origo, Facebook2022. 05. 12. 14:08
Stummer János Facebook-oldala
Stummer János Forrás: Stummer János Facebook-oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt években nem Jakab Péter irányította a pártot

– ismételte meg Stummer János azt, amit elnökválasztási beszédében már elmondott.

Stummer ezt azzal magyarázta, hogy Jakab a párt vezetésébe kívülről vitt be embereket, és sok esetben nem az elnökségi tagok, hanem a Jakab köré csoportosult úgynevezett tanácsadók irányították a pártot, ők tárgyaltak a visszalépésekről is. Itt nyilvánvalóan részben Jakab kabinetfőnökére és szeretőjére, a pártban főtitkárnőnek hívott Molnár Enikőre gondolt.

A legutóbbi közvélemény-kutatások eredményét, amelyek szerint a Mi Hazánk lett a legerősebb ellenzéki párt, a Jobbik pedig be sem jutna a parlamentbe, Stummer úgy értékelte, hogy hatalmas krízisben van a párt.

Amikor Békéscsabán vártuk az eredményeket, ott az enyéimnek már elmondtam, hogy ez a négyévenkénti siratókórus, ami a vereségek után van, nekem már sok. Ez volt 2022-ben, 2018-ban és 2014-ben is, ennyi kudarc egy közösségnek, egy pártnak nagyon sok

– mondta Stummer. 

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Stummer János beszéde (Fotó: Facebook/Stummer János)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.