Több mint kilencszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Az elmúlt héten az ország területén 2570 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza.

Forrás: MTI, Police.hu2022. 05. 02. 7:42
null
Röszke, 2020. január 29. Rendõr és katona járõrözik a röszkei közúti határátkelõhely szomszédságában épült kerítésnél 2020. január 29-én. A határátkelõnél 2020. január 28-án hajnalban migránsok nagyobb csoportja próbált a kerítést megrongálva magyar területre jutni a szerb oldalról. MTI/Kelemen Zoltán Gergely Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 386, szombaton 263, vasárnap 261 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és a rendőrök.

Emellett az ország belsejében három határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult – írja a Police.hu.
Az elmúlt héten az ország területén 2570 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza.A megelőző héten – április 18-tól 24-ig – a feltartóztatottak száma 2690 volt.Emellett az elmúlt héten az ország belsejében három határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 21 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Illegális migránscsoportok Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba az éjszaka folyamán öt csoportban 67 határsértő Csongrád-Csanád megyében.A rendőrök feltartóztatták őket – írja a Police.hu.

A szegedi határrendészeti kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a cseh és osztrák rendőrökkel, valamint a polgárőrség határrendészeti tagozatával együttműködve 2022. május 1-én 22 óra és május 2-án 6 óra között öt csoportban 67 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom és Mórahalom külterületén.Ellenőrzésük során a csoportok tagjai török, szír és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Négy migránscsoportot fogtak el Bács-Kiskun megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 84 határsértő.A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2022. május 1-jén 22 óra 15 perckor Kelebia közigazgatási területén 15 külföldit tartóztattak fel – írja a Police.hu.

Ma hajnalban Hercegszántó és Katymár térségében három esetben összesen 69 illegális migránst tartóztattak fel.A csoportok tagjai szír és török állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Borítókép: rendőr és katona járőrözik a röszkei közúti határátkelőhely szomszédságában épült kerítésnél (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.