A Fidesz szerint Miskolc a pénzügyi csőd kapujában áll

Nagy Ákos frakcióvezető attól tart, hogy a baloldal újra hitellel próbál majd menekülni az összeomlástól.

2022. 06. 03. 13:46
Nagy Ákos, miskolci fideszes frakcióvezető Forrás: Fidesz, Miskolc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akkora a pénzügyi káosz Miskolcon, mint még soha, újabb hitelt akar felvenni Veres Pál baloldali polgármester és csapata

– erről beszélt péntek délután sajtótájékoztatón a miskolci Fidesz-frakció vezetője. Nagy Ákos hozzátette: hitelből akarják visszafizetni a hitelt, azt a hitelt, amit 2010 előtt a Káli Sándor vezette baloldali városvezetés vett fel a borsodi megyeszékhelyen. Mint a kormánypárti politikus kiemelte: a baloldal ebben jó csak, a hitel felvételében. Szavai szerint több mint 3,1 milliárd forintot kellene előteremteni július elsejéig, ugyanis az egyik legnagyobb magyar bank türelme idáig tarthat. – A baloldali politikusok soha nem álltak az emberek oldalára, sem országos, sem helyi ügyekben. Mára egyértelművé vált, hogy a miskolci baloldal a válsággal nem tudott megküzdeni, a sikertelen válságkezelési ötletei felett eljárt az idő.  Ezek ugyanis semmi másból nem álltak, mint brutális lakossági megszorításokból, díjemelésekből, lakbéremelésből és a közvagyon kiárusításából. Közben a normális tömegközlekedést megszüntették, a körzeti rendészeket, vagyis a seriffeket elküldték, a füvet nem nyírják – sorolta a gondokat.

Nagy Ákos hozzáfűzte: a baloldali recept mindig ugyanaz: először az embereket sarcolják meg, utána tönkreteszik azt, amit a választók rájuk bíztak, most éppen szeretett városukat, Miskolcot. 

A miskolci Fidesz frakcióvezetője beszélt arról is: a felelős, komoly intézkedések helyett arról szólnak a miskolci hétköznapok, hogy a polgármester és csapata Dubajban pihen, a DK-s képviselő áron alul vásárol belvárosi ingatlant, Erdei Sándor Zsolt (Rokker Zsolti) pedig újra szóvivő az állatkertben. – Mindenkinek jó, aki a baráti kör tagja, mert vannak még itt államtitkári szintű jövedelmek, megduplázott tanácsnoki fizetés és sportállások a haveroknak – tette hozzá. 

Nagy Ákos úgy véli, a baloldali politikusok Miskolcon két dolgot tudnak: hitelért kuncsorogni és a kormányra mutogatni. Szerinte egy dolgot nem képesek, tisztességes munkát végezni, és ennek eredményeit látni a miskolci hétköznapokon.

A miskolciak előtt a virágzó nagy Miskolc eszményképe helyett a hanyatló, de legalább is egy helyben toporgó Miskolc valósága jelenik meg a szürke hétköznapokban. A város a pénzügyi csőd kapujában áll. Ez a miskolciak számára azt jelentheti, hogy még kevesebb busz járhat az elkövetkezendő időszakban, kevesebb rendész lesz az utcákon, és több lesz majd a gazos park

 – hangsúlyozta. A kormánypárti politikus emlékeztetett arra, hogy a Fidesz–KDNP-frakció többször is érdemi válságkezelést javasolt. Ideértve a képviselői és felügyelőbizottsági tiszteletdíjak radikális csökkentését és a több mint kétszázmilliárdos önkormányzati vagyon hatékonyabb kezelését. Hiába. – Mi egy működő várost adtunk át 2019-ben, csak ennyit kérünk Veres Páltól és baloldali barátaitól: ne vigyék csődbe Miskolcot, kezdjenek el végre dolgozni! – fogalmazott Nagy Ákos.

Borítókép: Nagy Ákos (Fotó: Fidesz, Miskolc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.