A jövő évi költségvetés a „béke és biztonság” büdzséje lesz

– A cél a magyar családok megvédése – hangsúlyozta Tállai András.

Bákonyi Ádám
2022. 06. 07. 14:44
TÁLLAI András
Budapest, 2021. december 14. Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. december 14-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mellár Tamás napirend előtt arról beszélt, hogy a kormány a GDP hét százalékát is elérő megszorításokról döntött. A Párbeszéd képviselője szerint ennek nem a válság, nem is a háború, hanem az az oka, hogy a kormány „helikopterrel szórta” a pénzt a választás alatt, hogy megnyerhesse azt. Mellár úgy vélte, hogy külső többletforrások megszerzésével a magyar gazdaság „nem feltétlenül omlik össze”, de szerinte így csak sereghajtók leszünk az EU-ban.  

Válaszában Tállai András „különleges fejtegetésnek” nevezet, hogy Mellár szerint sem a válságnak, sem a háborúnak nincsen hatása a gazdasági helyzetre. Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány előrelátó módon olyan gazdaságfejlesztő programot hajtott végre az elmúlt években, amelynek köszönhetően Magyarország elsőként állt talpra a Covid-járványból, visszaállt a korábbi foglalkoztatottsági szint. A kormány mindent megtesz annak érdekében is, hogy az EU elhibázott energiapolitikája miatti áremelkedések a magyar családokat ne érintsék, ezért lépett fel a minap sikeresen Orbán Viktor Brüsszelben – tette hozzá. Tállai András úgy fogalmazott a jövő évi költségvetés a „béke és biztonság” büdzséje lesz,  amely megőrzi a rezsicsökkentést, megerősíti a honvédelemet, miközben a növekedés továbbra is emelkedő pályán marad. – A cél a magyar családok megvédése– összegzett az államtitkár.  

Borítókép: Tállai András. (Fotó: MTI)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.