Háromnapos ülést tart a héten a parlament

Az országos polgárőr napról emlékeznek meg hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben, amely a héten háromnapos ülést tart.

Forrás: MTI2022. 06. 27. 7:34
ORBÁN Viktor; SEMJÉN Zsolt; SZIJJÁRTÓ Péter; SZALAY-BOBROVNICZKY Kristóf; VARGA Mihály; NAGY István; PALKOVICS László; NAVRACSICS Tibor; GULYÁS Gergely; ROGÁN Antal; VARGA Judit; PINTÉR Sándor; CSÁK János; LÁZÁR János; NAGY Márton
Budapest, 2022. május 24. Az új kormány tagjai esküt tesznek az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. május 24-én. Az elsõ sorban Orbán Viktor miniszterelnök (j8), Semjén Zsolt általános miniszterelnök-helyettes, a nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelõs miniszter (j9), Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b6), Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b5), Varga Mihály pénzügyminiszter (b4), Nagy István agrárminiszter (b3), Palkovics László technológiai és ipari miniszter (b2), Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelõs miniszter (b), Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter (j7), Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezetõ miniszter (j6), Varga Judit igazságügyi miniszter (j5), Pintér Sándor belügyminiszter (j4), Csák János kulturális és innovációs miniszter (j3), Lázár János építési és beruházási miniszter (j2) és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (j). MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 13 órakor kezdődő ülésen a megemlékezés után a napirend előtti felszólalások következnek.Ezt követően közel két és fél órán keresztül interpellációk hangzanak el, továbbá az azonnali kérdések és válaszok óráját is megtartják.

A határozathozatalok között döntenek két nemzetközi légügyi egyezményről: az egyik az Európai Unió és Örményország között a közös légtér létrehozásáról szól, a másik az Európai Unió a Katar közötti légi közlekedésről.A határozathozatalok után mintegy negyven percben kérdéseket tehetnek fel a képviselők, az ülésnap pedig a napirend utáni felszólalásokkal zárul.

Borítókép: az új kormány tagjai esküt tesznek az Országgyűlés plenáris ülésén (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.