Király Nóra: Várható volt a családtámogatások 2023-as bővítése

A magyar kormánynak pontos elképzelése van arról, hogy miként fogja kezelni a gazdasági válságot.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 06. 13. 10:06
Király Nóra
Budapest, 2017. december 3. Király Nóra, Újbuda alpolgármestere, a szervezet elnöke beszédet mond a Fiatal Családosok Egyesületének (Ficsak) második alkalommal megrendezett adventi jótékonysági vásárán a fővárosi Millenáris parkban 2017. december 3-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várható volt a családtámogatások 2023-as bővítése, hiszen Orbán Viktor miniszterelnök többször kijelentette, hogy a magyar kormány nem akarja a családokkal megfizettetni a jelenlegi gazdasági válság és a szomszédunkban elhúzódó háború árát – jelentette ki a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) alapítója hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. 

Király Nóra elmondta, pozitív, hogy a magyar kormánynak pontos elképzelése van arról, hogy miként fogja kezelni a gazdasági válságot. 

Ezért hozta létre a kormány egy hónapja a rezsi- és a honvédelmi alapot, és pontosan kijelölte azokat a területeket, ahonnan a következő évben a költségvetési hiányt fogják fedezni

– tette hozzá.

A 2023-as költségvetés tervezetéből – folytatta – körvonalazódni látszik, hogy megmarad a családtámogatások rendszere. A kormány kiemelten kezeli, hogy a magyar családok saját tulajdonú, felújított otthonban tudjanak élni, hiszen ez ad olyan biztonságot nekik, amelynek köszönhetően folyamatosan javulnak a demográfia mutatók – közölte a Ficsak-elnök.

Továbbra is elérhető lesz a babaváró támogatás, sőt a 2023-as költségvetésben tovább növelik a támogatás keretét; a kormány komoly összegeket fordít a nők munkaerőpiacra visszatérésének segítésére, a jelzáloghitel csökkentésére, sőt a költségvetési tervezetből kiindulva további támogatási formákra is lehet számítani 

– sorolta.

Király Nóra úgy fogalmazott, hogy a családok anyagi biztonságát az árstopok is nagyban segítették, továbbá ezeknek köszönhetően nem szállt el annyira az infláció, mint más európai országokban.

Borítókép: Király Nóra, a Fiatal Családosok Egyesületének (Ficsak) elnöke (fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.