Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Rengeteg illegális bevándorló próbálta átlépni határainkat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. június 6-án összesen 499 határsértőt tartóztattak fel és 146 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 06. 07. 6:54
Horgos, 2020. január 28. Megrongált kerítés a Horgos és Röszke közötti határátkelõnél, a szerb-magyar határon 2020. január 28-án. Az átkelõnél hatvan határsértõ próbált áttörni hajnalban, a rendõrök megakadályozták õket. MTI/Molnár Edvárd Fotó: Molnár Edvárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 16 esetben összesen 101 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó, Tompa, Madaras, Kiskunmajsa. Kisszállás, Balotaszállás, Hóduna, Kelebia és Kunbaja közigazgatási területén.Csongrád-Csanád megyében a járőrök 51 esetben, összesen 338 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke, Kiszombor, Szatymaz, Ruzsa, Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén – olvasható a Police.hu cikkében.

Pest megyében, Inárcs területén a rendőrök kilenc illegális migránst fogtak el.Komárom-Esztergom megyében a rendőrök Tatabánya területén 32 határsértőt tartóztattak fel.

Vas megyében, Bucsu és Kőszeg területén a rendőrök 19 illegális migránst fogtak el.A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, török, jemeni, tunéziai, marokkói, pakisztáni és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök három esetben Bács-Kiskun és hét esetben Csongrád-Csanád megyében, összesen 146 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.Magyarország területén az elmúlt 24 órában hat esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.Borítókép: Megrongált kerítés a Horgos és Röszke közötti határátkelőnél, a szerb–magyar határon (Fotó: MTI/Molnár Edvárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.