Több mint két kiló kábítószert szállítottak egy luxusautóban

Kábítószer-kereskedelem miatt vádat emeltek három férfi ellen, miután egyikük luxusterepjárójában több mint két kilogramm drogot találtak – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Forrás: MTI2022. 06. 21. 10:14
null
Budapest, 2020. január 15. A Budapesti Rendõr-fõkapitányság (BRFK) által közreadott kép a Sziget fesztiválon drogot áruló hollandok ügyében lefoglalt kábítószerrõl. A rendõrség lezárta a nyomozást a két holland fiatal ügyében és jelentõs mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt javasol ellenük vádemelést az ügyészségnek. MTI/BRFK Fotó: BRFK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pirger Csaba közölte: egy 28 éves és egy 38 éves tatabányai férfi autókereskedéssel foglalkozott; mindenhova együtt mentek, együtt üzleteltek. Mindketten drogfogyasztók, a fiatalabb férfi egy győri ismerősétől vásárolt többször marihuánát és speedet. Régi ismerősük egy 38 éves, Nagykanizsán élő férfi, aki kábítószert árult.

Tavaly nyáron – mivel megszűnt a korábbi beszerzési lehetősége – az elsőrendű vádlott segítséget ajánlott neki a vásárlásban.

Tavaly augusztusban a két autókereskedő Győrben jelentős mennyiségű kábítószert vett át valakitől. A csomagot másnap Nagykanizsára vitték, ahol egy autómosó parkolójában találkoztak megbízójukkal. A helyszínre ekkor rendőrök érkeztek, akik a luxusautóban több mint 2,3 kilogramm fehér port találtak.

A több millió forint értékű drog hatóanyagtartalma csaknem háromszorosa a különösen jelentős mennyiség alsó határának.

A vádirat szerint két hónappal korábban a tatabányai rendőrök egy közúti ellenőrzéskor kábítószert és a csomagolásához, feldolgozásához szükséges eszközöket találtak ugyanabban az autóban.

A főügyészség társtettesként, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a három férfi ellen. A Nagykanizsán élő férfinak azért is felelnie kell, mert úgy használta nagy értékű motorját, hogy a járművezetéstől tavaly júniusban egy évre eltiltották.

Borítókép: a kép illusztráció (Fotó: MTI/BRFK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.