Ázsiában Thaiföldön legalizálták elsőként a marihuánát orvosi célra

Az élvezeti célú marihuánafogyasztást továbbra is bünteti a törvény.

MTI
2022. 06. 09. 9:11
Marijuana Users March For Legalisation In Mexico
Marijuana Users March For Legalisation In Mexico Fotó: GERARDO VIEYRA Forrás: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ázsiában elsőként Thaiföldön legalizálták a marihuánát orvosi célra, a jövőben sem a vadkender termesztése, sem birtoklása nem büntetendő, de élvezeti céllal rágyújtani továbbra sem megengedett – jelentették be Bangkokban csütörtökön.

Az állam egymillió vetőmagot is szétoszt az embereknek, de akik marihuánát szívni látogatnának az országba, azoknak csalódniuk kell, mert a hatóságok figyelmeztettek, hogy 

az élvezeti célú marihuánafogyasztást továbbra is 3 hónap elzárással és 25 ezer baht (mintegy 267 ezer forint) büntetéssel fenyegeti a törvény. 

Nem legálisak azok a marihuánakivonatok sem, amelyekben a tetra-hidro-kannabinol (THC), a kábítószer fő hatóanyagának koncentrációja meghaladja a 0,2 százalékot. Ez nagyjából az ipari célra termesztett kender THC-tartalmának felel meg.

Thaiföld klímája ideális a cannabistermesztéshez, és az országban jelenleg is virágzik az egészségügyi turizmus. Ezt szeretné a thaiföldi kormány az orvosi célú marihuánával tovább erősíteni.

Tudnunk kell megfelelően használni a cannabist. A megfelelő tudatossággal a cannabis valódi aranybánya, érték, amelyet támogatni kell

– fogalmazott Anutin Csarnvirakul közegészségügyi miniszter a legalizációval kapcsolatos sajtótájékoztatón. A miniszter elmondta, hogy ha valaki visszaél a törvénnyel, azt meg fogják büntetni. Ennek ellenére azt mondta, hogy nem az a cél, hogy a hatóságok az utcán járőrözve azt figyeljék, hogy kit lehet megbüntetni. Mint fogalmazott, a thaiföldi kormány célja az, hogy az emberekben tudatosuljon, hogy mi legális és mi nem.

 

Borítókép: tüntetés a marihuána legalizálásáért Mexikóban (Fotó: Europress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.