Újra esélyegyenlőségi napokat tartanak a Millennium Házában

A programsorozat célja, hogy interaktív foglalkozásokon keresztül mutassa be és hívja fel a figyelmet azokra a kihívásokra, amelyekkel a fogyatékkal élő gyermekek küzdenek.

2022. 06. 03. 18:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június 10–11-én ingyenes koncertek és színes családi programok várják az érdeklődőket a „Tégy egy lépést!” Esélyegyenlőségi napok keretében a Városligetben tájékoztatott közleményében a Városliget Zrt. 

A Millennium Háza, a Bethesda Gyermekkórház, a Vakok Iskolája, a Mozgásjavító EGYMI és a KórházSuli Alapítvány közreműködésével megvalósuló kétnapos programsorozat célja, hogy interaktív foglalkozásokon keresztül bemutassa be és hívja fel a figyelmet azokra a kihívásokra, amelyekkel a sajátos nevelési igényű és tartósan beteg gyermekeknek meg kell küzdeniük a mindennapjaik során, ezzel is segítve az elfogadásukat, társadalmi integrációjukat.

A beszámoló szerint június 10-én az eseményt szervező intézményekbe – a Bethesda Gyermekkórházba, Vakok Iskolájába, a Mozgásjavító EGYMI-be és a KórházSuliba – látogatnak el fővárosi és vidéki iskolai osztályok, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a Braille-írás alapjaival, megtudhatják milyen mozgáskorlátozott iskolásnak lenni, vagy egy betegség következményeivel együtt élni. A Millennium Házában pedig a Gyengénlátók Módszertani Intézménye és a Hallássérültek Módszertani Intézménye tart szemléletformáló foglalkozásokat.

Június 11-én a családok kerülnek fókuszba, ahol az ingyenes programok immáron egy helyszínen, a Millennium Házában és a köré kitelepülő intézmények pavilonjaiban zajlanak majd. A szemléletformáló programok mellett lesznek koncertek, meseelőadások, az alkotó kedvűeket pedig művészeti workshopok is várják.

Séta a Vakok kertjében. Fotó: Városliget Zrt.

A Millennium Háza parkjában a Nagyszínpadon június 11-én 10 órakor a Julianna Gyermekkórus nyitja meg az esélyegyenlőségi családi napot, majd 11 órától Gryllus Vilmos nagykoncertjén vehetnek részt a gyerekek. Déltől Hajmási Évi, Kiss Péter Pál, Bélafi Szilárd, Vincze Gábor paralimpikonokkal találkozhatnak az érdeklődők. A délutáni programot 14 órától a Klárisok mesezenekar koncertje nyitja meg, majd 15.30-tól a Hoppál Mihály Band koncertezik. 18 órától Barabás Lőrinc jazztrombitás gyermekkoncertje zárja a napot a Nagyszínpadon. 

A Millennium Házában továbbá Ösvényeinken: Veled címmel szemléletformáló tárlatvezetés várja az látogatókat. A kiállítás egy féléves munka eredménye, amely a Millennium Háza, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Mozgásjavító EGYMI összefogásával és együttműködésében, valamint a Magyar Paralimpia Bizottság támogatásával valósulhatott meg. 

Ezzel párhuzamosan a Nagyszínpad mellett az intézményi sátrakban 10 és 18 óra között számos izgalmas érzékenyítőfoglalkozással készülnek. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.